Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Google: Πώς έφτασε να αξίζει 2 τρισ. δολάρια – Το success story

Google: Πώς έφτασε να αξίζει 2 τρισ. δολάρια – Το success story

Η πορεία της Google από την Silicon Valley στην κορυφή του κόσμου

Πριν από είκοσι χρόνια ο τραπεζίτης της Morgan Stanley, Michael Grimes, βοήθησε στην δημόσια προσφορά για τη νέα εταιρεία πίσω από την μηχανή αναζήτησης της Google, μία από τις πιο αναμενόμενες IPO της δεκαετίας.

Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους στους οποίους προσφέρθηκε μια νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είχε επιλέξει οποιοδήποτε αναγνωριστικό ήθελε, οπότε ζήτησε michael@gmail.com, σύμφωνα με το cnbc.

Ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, συμμετείχε. Η Grimes θυμάται τον Brin να του λέει: «Ω, όχι, δεν το θέλεις αυτό. Το Gmail θα είναι μεγάλο. Θα είστε spammed για πάντα».

Ο Grimes δήλωσε στο CNBC ότι μετανιώνει που πέρασε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αλλά η IPO βοήθησε να εδραιωθεί η φήμη του ως «ψιθυριστής της Silicon Valley της Wall Street», ακριβώς τη στιγμή που η βιομηχανία τεχνολογίας άρχισε να αναδιαμορφώνει τις επενδύσεις παγκοσμίως.

Αποκαλεί την IPO της Google, η οποία έχει αυξηθεί κατά 7.600% τις τελευταίες δύο δεκαετίες, «βαρυσήμαντη».

Η σωρευτική αγοραία αξία των εταιρειών που έχει δημοσιοποιήσει η Grimes ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Μερικοί ήταν πιο ταραχώδεις, όπως το η IPO του Facebook  το 2012 και ορισμένες πρωτοστάτησαν σε καινοτόμες νέες δομές, όπως το Spotify με την απευθείας εισαγωγή στο χρηματιστήριο το 2018. Αλλά η Google ήταν πρωτοποριακή.

Η αρχή της επόμενης εποχής

«Ήταν η αρχή της επόμενης εποχής», είπε ο Grimes. «Η Google [και άλλα megacaps που ακολούθησαν] άλλαξαν τον τρόπο που εργαζόμαστε, ζούμε και παίζουμε. Το έκαναν με μεγαλύτερους τρόπους από ό, τι όλοι πιστεύαμε και τώρα αυτές είναι εταιρείες τρισεκατομμυρίων δολαρίων ακριβώς στην κορυφή».

Σήμερα η Google λειτουργεί υπό τη μητρική Alphabet, η εταιρεία αξίζει περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι πλέον μόνο η αναζήτηση και η διαφήμιση, ο τεχνολογικός γίγαντας μετρά το YouTube, τα smartphone Pixel, το cloud computing, τα αυτόνομα αυτοκίνητα και την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη μεταξύ των πολλών επιχειρηματικών μονάδων του. Είναι μια εταιρεία τεχνολογίας τόσο εκτεταμένη που το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να προσπαθεί να τη χωρίσει… σε κομμάτια.

Η απειλή

Ο Grimes αρνήθηκε να σκεφτεί την Google του σήμερα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μιλήσει για πελάτες.

Η Google κατηγορείται τώρα ότι καταπνίγει την καινοτομία από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης και παρόλο που η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της γενετικής αλλαγής της πλατφόρμας AI, η αναζήτηση και η διαφήμιση – εξακολουθεί να είναι της χαρίζουν τα μεγαλύτερα έσοδα- αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: ΟΤ

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024