Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
My Penguin Friend: O Ζαν Ρενό επισκιάστηκε από τον πιγκουίνο στα γυρίσματα της ταινίας

My Penguin Friend: O Ζαν Ρενό επισκιάστηκε από τον πιγκουίνο στα γυρίσματα της ταινίας

Η πενταετής φιλία μεταξύ ενός συνταξιούχου ψαρά από τη Βραζιλία και ενός πιγκουίνου του Μαγγελάνου έγινε ταινία.

Η ταινία «My Penguin Friend» έχει δύο κύριους χαρακτήρες – τον έναν υποδύεται ένας αστέρας του Χόλιγουντ και τον άλλο ένας πρωτοεμφανιζόμενος – αλλά στο πλατό δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο πιο κακομαθημένος.

«Ζαν, ο πιγκουίνος είναι πιο σημαντικός από εσένα σε αυτή την ταινία»

Ο πρωτοεμφανιζόμενος δούλευε μόνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Για να μην τσιμπήσει τον σταρ κανένα κουνούπι από την τροπική παραλία της Βραζιλίας, ένα φλογοβόλο καθάριζε το μονοπάτι πριν και μετά από κάθε σκηνή.

Το 2024, 1.128 πιγκουίνοι (76% των οποίων ήταν νεκροί) βρέθηκαν κατά μήκος των ακτών του Ρίο και του Σάο Πάολο

Στο τέλος κάθε ημέρας γινόταν ζύγισμα για να διασφαλιστεί ότι ο ηθοποιός δεν είχε χάσει βάρος λόγω του άγχους των γυρισμάτων.

«Έπρεπε να πω στον Ζαν Ρενό, έναν θρύλο του κινηματογράφου, «Ζαν, ο πιγκουίνος είναι πιο σημαντικός από εσένα σε αυτή την ταινία»… ήταν απίστευτα σεβαστικός και έδειξε κατανόηση», δήλωσε ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Σούρμαν, ο οποίος σκηνοθέτησε το My Penguin Friend.

Η ταινία, η οποία έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 16 Αυγούστου, είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία μιας απίθανης σχέσης μεταξύ ενός πιγκουίνου του Μαγγελάνου και ενός συνταξιούχου ψαρά από την Ίλχα Γκράντε, ένα παραδεισένιο νησί στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μεταξύ του 2011 και του 2016, ο João Pereira de Souza, γνωστός ως Seu (κύριος) João, 80 ετών σήμερα, δεχόταν επισκέψεις από το πτηνό στην παραλία Provetá στο Ilha Grande.

«Ήταν μια διασκεδαστική σκηνή»

Ο Seu João λέει ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον πιγκουίνο τον Μάρτιο του 2011, όταν βρήκε το πουλί καλυμμένο με πετρέλαιο στην παραλία. Έκανε μπάνιο και τάισε το πουλί και ο πιγκουίνος, που αργότερα ονομάστηκε Dindim, αποφάσισε να μείνει.

Καθώς ήταν σε αναπαραγωγική ηλικία, περίπου έξι ετών, είναι πιθανό να βρήκε μια ομάδα, να επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του και να παρέμεινε εκεί. «Αλλά προφανώς, θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα των πολλών φυσικών και ανθρώπινων απειλών», δήλωσε ο ωκεανογράφος

«Ήταν μια διασκεδαστική σκηνή», δήλωσε ο Cyro Scarpa, εκτελεστικός παραγωγός του βραζιλιάνικου ραδιοτηλεοπτικού φορέα TV Globo, ο οποίος συνάντησε τον Seu João και τον Dindim για ένα τηλεοπτικό κομμάτι το 2016. «Κολυμπούσαν μαζί, μετά το μικρό πλάσμα επέστρεφε στο σπίτι, πήγαινε κατευθείαν στο ντους και περίμενε τον άνδρα να ανοίξει τη βρύση».

Ο Scarpa, πρόσθεσε: «Ο Seu João καθόταν στον καναπέ για να δει τηλεόραση και ο πιγκουίνος καθόταν ακριβώς δίπλα του».

Μια ομάδα από το ενυδρείο Ubatuba πραγματοποίησε εξέταση αίματος που επιβεβαίωσε ότι ο Dindim ήταν άνδρας και του τοποθέτησε μια ζώνη αναγνώρισης. «Μερικούς μήνες αργότερα, ένας πιγκουίνος επέστρεψε και ήταν πράγματι ο Dindim», δήλωσε ο διευθυντής του ενυδρείου, ο ωκεανογράφος Hugo Gallo Neto.

Οι πιγκουίνοι Μαγγελάνου -που πήραν το όνομά τους από τον Πορτογάλο Φερδινάνδο Μαγγελάνο, ο οποίος ανέφερε για πρώτη φορά το είδος το 1519- έχουν αποικίες αναπαραγωγής κατά μήκος τμημάτων των ακτών της Χιλής και της Αργεντινής, όπως η Παταγονία.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο κολυμπούν προς τις ακτές της νότιας και νοτιοανατολικής Βραζιλίας σε αναζήτηση τροφής.

«Δύο από αυτούς ερωτεύτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων»

Δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται πιγκουίνοι σε βραζιλιάνικες ακτές, εξαιτίας παραγόντων που κυμαίνονται από τα ρεύματα του ωκεανού έως τις ανθρώπινες ενέργειες, όπως η βιομηχανική αλιεία, οι οποίες εμποδίζουν την ικανότητά τους να βρουν τροφή. Το 2024, 1.128 πιγκουίνοι (76% των οποίων ήταν νεκροί) βρέθηκαν κατά μήκος των ακτών του Ρίο και του Σάο Πάολο.

Αυτό που ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο ήταν ο δεσμός μεταξύ του Dindim και του Seu João- κατά τη διάρκεια αυτών των πέντε συνεχόμενων ετών υπήρχαν περίοδοι κατά τις οποίες ο πιγκουίνος περνούσε οκτώ μήνες στην παραλία και τέσσερις στη θάλασσα.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Dindim επέστρεψε στη θάλασσα νωρίτερα από το αναμενόμενο και δεν επανεμφανίστηκε ποτέ.

Καθώς ήταν σε αναπαραγωγική ηλικία, περίπου έξι ετών, είναι πιθανό να βρήκε μια ομάδα, να επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του και να παρέμεινε εκεί. «Αλλά προφανώς, θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα των πολλών φυσικών και ανθρώπινων απειλών», δήλωσε ο ωκεανογράφος.

Από το ίδιο ενυδρείο της Ubatuba προήλθαν και οι δέκα πιγκουίνοι που εμφανίστηκαν στο My Penguin Friend. Όλοι τους είχαν διασωθεί ή είχαν γεννηθεί σε αιχμαλωσία και έπαιζαν εναλλάξ το ρόλο του Ντιντίμ, με περιορισμένο ωράριο εργασίας, μετά το οποίο ξεκουράζονταν σε κλιματιζόμενα «πιγκουινάρια».

«Δύο από αυτούς ερωτεύτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων», δήλωσε ο Σούρμαν.

*Με πληροφορίες από: Guardian 

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024