Περίπου ένας μήνας έμεινε για να βγει το «Megalopolis» στις μεγάλες αίθουσες, ωστόσο τα προβλήματα για τη νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό. Το φιλμ που είχε στο μυαλό του ο μεγάλος σκηνοθέτης από τη δεκαετία του ’70, κατάφερε τελικά να του δώσει σάρκα και οστά, έστω κι αν χρειάστηκε να βάλει από την τσέπη του 120 εκ. δολάρια.

Οι κριτικές από την προβολή του στο Φεστιβάλ των Καννών το περασμένο Μάρτιο δεν ήταν και οι καλύτερες (η ταινία δίχασε κοινό και κριτές), ενώ με τα χίλια ζόρια κατάφερε να βγει εταιρία διανομής. Ωστόσο, εκεί που κάποιος θα πίστευε ότι τα προβλήματα έχουν τελειώσει για το νέο «παιδί» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ήρθε η Lionsgate και τα έκανε μπάχαλο.

Η εταιρία διανομής κυκλοφόρησε την Τετάρτη το νέο trailer του φιλμ, αλλά λίγες ώρες αργότερα αναγκάστηκε να το αποσύρει. Το βίντεο, ξεκινούσε, πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και παρουσίαζε μια σειρά από αρνητικές κριτικές σε γνωστές δουλειές του Κόπολα, όπως; το «Νονός» και «Αποκάλυψη Τώρα». Το πρόβλημα ήταν, όμως, ότι πολλές από αυτές τις κριτικές δεν είχαν γραφτεί ποτέ.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τους εμπλεκόμενους κριτικούς και από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα και την American Zoetrope για αυτό το ασυγχώρητο λάθος στη διαδικασία ελέγχου μας. Τα κάναμε θάλασσα. Λυπούμαστε» ήταν η δήλωση του εκπροσώπου της Lionsgate.

Κι όλα αυτά, λίγο καιρό, αφού διέρρευσε ένα βίντεο που δείχνει τον γνωστό σκηνοθέτη να έχει παρενοχλητική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «Megalopolis». Εκπρόσωπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα αρνήθηκε να σχολιάσει τα βίντεο ή τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά του.