Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πέντε top προορισμοί στην Ευρώπη για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Πέντε top προορισμοί στην Ευρώπη για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Τι κι αν ο Αύγουστος πλησιάζει προς το τέλος του και το καλοκαίρι ετοιμάζεται να ρίξει επίσημα «τίτλους τέλους»; Κανείς δεν είπε ότι θα τελειώσουν και οι διακοπές.

Για τους περισσότερους ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της επιστροφής – στα σχολεία, στις δουλειές, στη χειμωνιάτικη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ωστόσο, για τους γνώστες, είναι ο κατάλληλος μήνας για τις πιο ωραίες διακοπές. Είναι η περίοδος εκείνη που ο κόσμος επιστρέφει στις βάσεις τους, η θερμοκρασία αρχίζει σταδιακά να πέφτει,  οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί αδειάζουν και αποκτούν πάλι μια φυσική ομορφιά.

Ακολουθούν πέντε top προορισμοί στην Ευρώπη, που μοιάζουν ιδανικοί για τις… καλοκαιρινές διακοπές του Σεπτεμβρίου.

Στην Τοσκάνι νιώθεις ότι ταξιδεύεις σε μια άλλη εποχή. (Φωτογραφία: Unsplash)

Τοσκάνι, Ιταλία

Μετά από περίπου τρεις καυτούς μήνες, τον Σεπτέμβριο η Τοσκάνη αποκτά ξανά μια αύρα δροσιάς. Δροσιά «τόσο – όσο» ώστε και να απολαύσετε τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία στην πισίνα κάποιου ξενοδοχείου, αλλά και για εξορμήσεις και εξερευνήσεις στην ύπαιθρο, τα χωριά και τις κωμοπόλεις της περιοχής.

Στη Λισαβόνα μπορείς να βρεις τα πάντα. (Φωτογραφία: Unsplash)

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Είναι ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς. Ωστόσο, τον Σεπτέμβρη, με τις ορδές των τουριστών να έχουν αποχωρήσει, η Λισαβόνα μοιάζει ακόμα πιο ωραία. Ιδανικός καιρός τόσο για βόλτες στους επτά της λόφους, όσο και γεύματα με θαλασσινά και κοκτέιλ στο κέντρο της πόλης.

Χαλαρά στην Ιμπιζα; Κι όμως, γίνεται. (Φωτογραφία: Unsplash)

Ίμπιζα, Ισπανία

Είναι ένα παρεξηγημένο νησί, καθώς οι περισσότεροι το έχουν στο μυαλό τους σαν ένα τεράστιο κλαμπ. Ωστόσο η Ίμπιζα κρύβει υπέροχες παραλίες και ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος καιρός να της ανακαλύψετε, χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε άλλους και να σας πατήσουν. Είναι η περίοδος που θα βρεις να πας για φαγητό σε ένα εστιατόριο χωρίς να έχεις κάνει κράτηση δύο ημέρες πριν και οι τιμές μοιάζουν κάπως πιο προσιτές.

Η Βουδαπέστη από ψηλά. (Φωτογραφία: Unsplash)

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Μια πανέμορφη πόλη, ρομαντική και με μεγάλη ιστορία. Ο Δούναβης την «κόβει» στη μέση και ο καιρός είναι ότι πρέπει για βόλτες στα κάστρα του, φαγητό και ποτό πάνω στις πλατείες και πικ νικ στο πάρκο. Εννοείται ότι θα επισκεφθείτε το Νησί της Μαργαρίτας, θα εξερευνήσετε τον λόγο Gellert  και θα περάσετε από το σπα της πόλης.

Γραφικά ψαροχώρια στην Κορνουάλη. (Φωτογραφία: Unsplash)

Κορνουάλη, Αγγλία

Μπορεί να μην έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας την έννοια «καλοκαιρινές διαοπές» με την Αγγλία, αλλά η Κορνουάλη είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείς. Διαθέτει δάση και βοσκοτόπια, μια φανταστική ακτογραμμή με τους απότομους γκρεμούς, παραλίες με αμμουδιές και γραφικά ψαροχώρια. Και το καλύτερο; Όχι πολύ κόσμο.

Only in

Γιατί το υπερπολυτελές σκάφος «Bayesian» βυθίστηκε τόσο γρήγορα;

Για τους Ιταλούς εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό, το ενδιαφέρον τους θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο ο καπετάνιος στο σκάφος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την τραγωδία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024