Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Καφεΐνη: Αντιμετώπισε τον πονοκέφαλο από την έλλειψή της

Καφεΐνη: Αντιμετώπισε τον πονοκέφαλο από την έλλειψή της

Τι γίνεται όταν η καφεΐνη σταματάει να μπαίνει τον οργανισμό σου; Πονοκέφαλος, μάθε να τον αντιμετωπίζεις.

Εάν αποφάσισες να μειώσεις την καφεΐνη ή εάν απλώς καθυστέρησες να πιεις τον πρωινό σου καφέ, τότε πιθανόν να αντιμετωπίσεις μερικές ενοχλήσεις, όπως η δυσκολία στη συγκέντρωση.

Ωστόσο το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα είναι ο πονοκέφαλος, ο οποίος μπορεί να σε ακολουθεί καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, μειώνοντας την παραγωγικότητά σου. Γιατί όμως συμβαίνει και πώς μπορείς να τον αντιμετωπίσεις;

Πώς επιδρά η καφεΐνη στο σώμα;

Η καφεΐνη αυξάνει τη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεση μας, να μας προσφέρει διαύγεια και να μας κάνει να αισθανόμαστε πιο παραγωγικοί. Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ευεργετική, ιδίως για την ενίσχυση της εγρήγορσης, της διάθεσης και της νόησης, όταν καταναλώνεται σε χαμηλές έως μέτριες ποσότητες.

Όταν όμως δεν καταναλώνουμε την ίδια ποσότητα καφεΐνης που έχουμε συνηθίσει, το κεντρικό νευρικό σύστημα μπορεί να επηρεαστεί και να εμφανιστούν συμπτώματα, όπως τρέμουλο, ευερεθιστότητα και πονοκέφαλος.

Πώς αντιμετωπίζεται ο πονοκέφαλος;

Μερικοί τρόποι που μπορεί να σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς, περιλαμβάνουν:

1.Κατανάλωσε λίγη καφεΐνη

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο είναι να δώσεις στο σώμα σου λίγο από αυτό που θέλει, δηλαδή καφεΐνη. Αν προσπαθείς να περιορίσεις την πρόσληψή της, προσπάθησε να το κάνεις σταδιακά για να αποφύγεις τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως ο πονοκέφαλος.

Για παράδειγμα, δοκίμασε αρχικά να πίνεις μισό φλιτζάνι καφέ λιγότερο μέχρι σταδιακά να φτάσεις στον επιθυμητό αριθμό. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να καταναλώσεις κάτι που να περιέχει καφεΐνη, αλλά ελαφρώς λιγότερη, όπως μαύρο ή πράσινο τσάι.

2. Μείνε επαρκώς ενυδατωμένη

Επειδή και η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης πονοκέφαλου, είναι σημαντικό να είσαι επαρκώς ενυδατωμένη.

3. Πιες ένα ντεκαφεϊνέ

Μια μικρή μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ διαπίστωσε ότι τα συμπτώματα στέρησης καφεΐνης των συμμετεχόντων -συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλων που σχετίζονται με την καφεΐνη- βελτιώθηκαν μετά την κατανάλωση ενός ντεκαφεϊνέ καφέ.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν τη γεύση και τη μυρωδιά του καφέ με τη βελτίωση των συμπτωμάτων στέρησης και ο ντεκαφεϊνέ καφές μπορεί να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς την καφεΐνη. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για μια μοναδική, σχετικά μικρή μελέτη, οπότε απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

4.Πάρε ένα παυσίπονο

Τα ίδια παυσίπονα που θα έπαιρνες για οποιονδήποτε άλλο πονοκέφαλο, βοηθούν επίσης να απαλλαγείς από τον πονοκέφαλο εξαιτίας της έλλειψης καφεΐνης.

* Πηγή: Vita

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024