Εάν τελευταία παρατηρείτε ξηρότητα κι ερεθισμό στο τριχωτό του κεφαλιού σας, τότε μάλλον κάτι πάει λάθος. Η περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση των μαλλιών, αφού η υγεία και η ομορφιά τους ξεκινάει από τη ρίζα. Οι ειδικοί παρακάτω μάς καθοδηγούν σχετικά με το πώς να φροντίζουμε σωστά το ξηρό κι ερεθισμένο τριχωτό, για να φτάσει στην πιο υγιή κι ενυδατωμένη εκδοχή του. Συνεχίστε να διαβάζετε και αναβαθμίστε τη scalp ρουτίνα σας ASAP!

#1

Βρείτε τι προκαλεί ξηρότητα στο τριχωτό του κεφαλιού σας

Είναι σημαντικό να βρείτε τι προκαλεί ξηρότητα το τριχωτό του κεφαλιού σας, για να μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σμήγμα το οποίο παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες που βρίσκονται στα τριχοθυλάκια και «ταξιδεύει» από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την υγεία του επιδερμιδικού φραγμού του τριχωτού. Το σμήγμα «κλειδώνει» την ενυδάτωση και «αμύνεται» έναντι των επιβλαβών περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως οι ρύποι και τα μικρόβια.

Τα πιο μακριά και πιο σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει το σμήγμα στις άκρες τους, σε σύγκριση με τα πιο κοντά μαλλιά που ενυδατώνονται πιο γρήγορα. Εάν, λοιπόν, παρατηρείτε κνησμό, ξηρότητα και ξεφλούδισμα, ίσως είναι ώρα να ανανεώσετε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας και να συμπεριλάβετε προϊόντα που στοχεύουν στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

#2

Διαλέξτε το σωστό σαμπουάν

Τα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό δίνουν μια ανάσα ζωής στο τριχωτό, ειδικά αν είναι λιπαρό, καθώς το απαλλάσσουν από σμήγμα αλλά και υπολείμματα προϊόντων styling που του προκαλούν… ασφυξία, αλλά καλό είναι να αποφύγετε τη συχνή χρήση τους. Επιλέξτε σαμπουάν με ήπια καθαριστικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία του τριχωτού συνδυάζοντας απαλό καθαρισμό με περιποιητική δράση.

#3

Προτιμήστε ενυδατικά conditioners & scrubs για το τριχωτό

Ενισχύστε τον επιδερμιδικό φραγμό του τριχωτού της κεφαλής σας χρησιμοποιώντας ένα conditioner που αναπληρώνει την υγρασία. Σκεφτείτε επίσης να ενσωματώσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο για το τριχωτό scrub στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Το scalp scrub θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, επιτρέποντας στους ορούς ή τα έλαια που θα βάλετε μετά να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα του τριχωτού του κεφαλιού.

#4

Πείτε «ναι» στους ορούς για το τριχωτό της κεφαλής & αποφύγετε προϊόντα με οινόπνευμα

Μετά το λούσιμο, ολοκληρώστε την περιποίηση των μαλλιών σας με έναν ενυδατικό ορό για το τριχωτό της κεφαλής. Απλώστε μερικές σταγόνες στο τριχωτό σας και κάντε απαλό μασάζ -μην το ξεβγάλετε, θα απορροφηθεί και θα κάνει τη δουλειά του χωρίς να δημιουργήσει λιπαρότητα. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγετε προϊόντα περιποίησης και styling με οινόπνευμα, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα και τον ερεθισμό στο τριχωτό.

Πηγή: Vita