Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Η ΝΔ δεν θα ηττηθεί με συγκολλήσεις κορυφής, αλλά με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στη βάση

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ δεν θα ηττηθεί με συγκολλήσεις κορυφής, αλλά με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στη βάση

Στη μάχη της κούρσας για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, με καταγγελίες για τη ΝΔ και αιχμές για τους εσωκομματικούς αντιπάλους

«Δεν είμαι σε κανένα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας για να αναδειχθώ. Ο αγώνας μου στοχεύει να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού και να κάνω την πατρίδα μου πιο ισχυρή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του από την Χίο όπου περιοδεύει, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος που θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου, με τον ίδιο να διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

«Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται. Σε δυόμισι χρόνια στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και ένα χρόνο στη Βουλή πετύχαμε πολλά πράγματα»

«Στόχος μας είναι να υπάρχει μια άλλη πολιτική στα μεγάλα προβλήματα της χώρας με ήττα της συντήρησης και του λαϊκισμού», σημείωσε μιλώντας στο Politischios.gr, αναφέροντας πως ο ίδιος ήταν πάντα απέναντι από την όχθη του λαϊκισμού και της συντήρησης – «αυτοπροσδιορίζομαι ως ένας ιδεολόγος σοσιαλδημοκράτης».

«Η ΝΔ δεν θα ηττηθεί με συγκολλήσεις κορυφής»

«Πιστεύω ότι πρέπει να ηττηθεί η σημερινή κυβερνητική πολιτική, γιατί βοηθά την εγχώρια ολιγαρχία, αφήνει μεγάλες ανισότητες πίσω της, υπονομεύει το κράτος δικαίου – το βλέπουμε σε σειρά σκανδάλων όπου επιλέγεται η συγκάλυψη – και αποδυναμώνει το κοινωνικό κράτος» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για να ξεκαθαρίσει πως «δεν θα ηττηθεί, όμως, με συγκολλήσεις κορυφής. Δεν θα ηττηθεί αν παλιοί πρωταγωνιστές, που πήγαν στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να επιστρέψουν τώρα που χάνουν τις καρέκλες. Θα ηττηθεί με κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στη βάση».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, σημείωσε το εξής: «στην Κρήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 45%. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε ραγδαία εκεί, στη Χίο και σε άλλες περιοχές στην περιφέρεια; Γιατί έγινε δουλειά στη βάση και έχουμε χρέος να την εντείνουμε στην Αθήνα. Αν αυτό που πετύχαμε στην περιφέρεια, το πετύχουμε στην Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ θα είναι σε τροχιά διακυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι σε κανένα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας για να αναδειχθώ»

Επιπλέον, προσδιόρισε ως κεντρικό διακύβευμα τα προβλήματα της νέας γενιάς. «Θλίβομαι όταν βλέπω τα νεότερα παιδιά σε άλλες χώρες να έχουν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, καλά πανεπιστήμια, καλά σχολεία και νοσοκομεία, να σέβεται το κράτος τους φόρους που πληρώνουν, ενώ στη δική μας χώρα, που είναι σε μια σημαντική γεωπολιτική θέση, που πέρασε μια δεκαετή τραγική οικονομική περιπέτεια με τα μνημόνια και τις ανισότητες, το πολιτικό σύστημα μένει αμετανόητο», τόνισε.

Και προσέθεσε πως «έχουμε πάλι ρουσφέτια, διαφθορά, διαπλοκή, ασέβεια προς τον πολίτη. Αυτά πρέπει να αλλάξουν και είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, δίχως να κρατάω ισορροπίες. Δεν είμαι σε κανένα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας για να αναδειχθώ. Ο αγώνας μου στοχεύει να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού και να κάνω την πατρίδα μου πιο ισχυρή», ανέφερε.

«Κάναμε μόνο βήματα μπροστά», σημείωσε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας αποτίμηση της έως τώρα πορείας του ΠΑΣΟΚ.

«Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται. Νομίζω ότι σε δυόμισι χρόνια στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και ένα χρόνο στη Βουλή πετύχαμε πολλά πράγματα. Πήραμε μεγάλους δήμους, αυξήσαμε τα ποσοστά μας, επανήλθε το όνομα και το σύμβολό μας, ρυθμίσαμε τα χρέη μας, έχουμε πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα και είμαστε σε μια διαφορετική πορεία από αυτήν που είχαν προγράψει οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Ανοίξαμε μεγάλα θέματα όπως η υγεία, η παιδεία, η στέγαση», είπε και έφερε ως παράδειγμα τις ειδήσεις για την golden visa, η οποία αυξάνεται τον Σεπτέμβριο στις 800.000 ευρώ.

«Με δική μου πρωτοβουλία και πίεση ψηφίστηκε ο νόμος τον Φλεβάρη. Η απάντησή μου, λοιπόν, είναι: δουλειά, πολιτικό ήθος για να έχουμε μια άρρηκτη σχέση πολιτικής εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό», σημείωσε καταληκτικά.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024