Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Υπουργοί party animal και αραχτοί την ώρα που η πύρινη λαίλαπα καταπίνει την Αττική, παραμένουν στο πλευρό του Μητσοτάκη

Υπουργοί party animal και αραχτοί την ώρα που η πύρινη λαίλαπα καταπίνει την Αττική, παραμένουν στο πλευρό του Μητσοτάκη

Το τσιφτετέλι της Ζωής Ράπτη, το κλάμπινγκ του Βασίλη Οικονόμου και ο... αραχτός Γιάννης Βρούτσης την ώρα που καίγεται η Αττική με τις φλόγες να φθάνουν μέχρι το Χαλάνδρι, δεν κρίνονται προφανώς από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως κάτι μεμπτό.

Βασίλης Οικονόμου, Ζωή Ράπτη και Γιάννης Βρούτσης. Τι ενώνει τους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη; Η έλλειψη ενσυναίσθησης, ο κυνισμός και φυσικά η στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρά το σάλο που προκλήθηκε από την αν μην τι άλλο προκλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά που επέδειξαν την ώρα που συνέβαινε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη Αττική, με τις φλόγες να φθάνουν μέχρι το Χαλάνδρι, όχι μόνο δεν τους απέπεμψε, ούτε καν υπήρξε διαρροή ότι τους ζήτησε τουλάχιστον εξηγήσεις, αλλά επέλεξε η κυρία Ράπτη να βρίσκεται στο πλευρό του και στην επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που κινδύνευσε να γίνει στάχτη από την πυρκαγιά.

Μνημείο θράσους και κυνισμού διεκδικεί ο υφυπουργός Υποδομών κ. Οικονόμου που έκανε κλάμπινγκ την ώρα που η φωτιά στη  Βορειοανατολική Αττική, σημειωτέον είναι η περιφέρεια στην οποία εκλέγεται δηλώνοντας γέννημα θρέμμα, έχει ήδη προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή, και συνεχίζει να καίει. Δεκα ημέρες μετά θα εμφανιστεί

Υποψηφιότητα όμως θέτει και μάλιστα με αξιώσεις και η κυρία Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Ανάπτυξης που μία μέρα μετά, στις 13 Αυγούστου, με ενεργές ακόμη εστίες και τα καταστραμμένα σπίτια να καπνίζουν, δεν χαλάει τη ζαχαρένια της και επιδίδεται σε τσιφτετέλι συμμετέχοντας σε μίνι κρουαζιέρα στις δυσπρόσιτες παραλίες της Αστυπάλαιας. Τραγουδώντας έξω φωνή το λαϊκό άσμα «Μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία», ίσως στέλνει στο δικό της μήνυμα για την απόλυτη ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους στο οποίο συμμετέχει, να προστατεύσει τους πολίτες.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κυρίας Ράπτη έναντι του συνυποψηφίου της η απόλυτη υποκρισία, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Πεντέλη. Ίσως μάλιστα να ενοχλήθηκε και να θεώρησε ότι αδικείται, όταν άκουσε  οργισμένους πολίτες να φωνάζουν «ντροπή» «αίσχος» «ανίκανοι… καήκαμε». Η κυρία Ράπτη δεν πτοήθηκε να κάνει και ανάρτηση μετά την επίσκεψη στο καπνισμένο Αστεροσκοπείο, σημειώνοντας ότι «θα δράσουμε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάστησης αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πυροπροστασίας των πολύ σημαντικών ερευνητικών εγκαταστάσεων». Γι’  αυτό μάλλον το έριξε στο ποτό και στο τσιφτετέλι γιατί φαρμακώθηκε που απειλήθηκαν οι σημαντικές ερευνητικές εγκαταστάσεις. Ίσως με τη βοήθεια του πρώην συζύγου της Μάκη Βορίδη μπορούν να χτίσουν ένα τέτοιο αφήγημα, πριν ξανακατέβει να διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, που πλέον θα θυμίζει κρανίου τόπο.

Με μικρότερες πιθανότητες στο διαγωνισμό κυνισμού, που θα μπορούσε να έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «εδώ ο κόσμος καίγεται… » συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που κρίνοντας προφανώς ότι δεν συντρέχει λόγος να χαλάσει τις διακοπές του, παρακολουθούσε από τη σεζ λονγκ σε παραλία της Νάξου την ανεξέλεγκτη -λόγω της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού που έβαλε και αυτός το λιθαράκι του να φτιαχτεί- πυρκαγιά να κατακαίει την Αττική.

Όταν ο διαγωνισμός φτάσει στην ερώτηση κοινού γιατί θεωρείτε ότι αξίζετε το βραβείο, και οι τρεις προαναφερθέντες μπορούν να απαντήσουν ότι είπαν πολύ πειστικά το ψέμα ότι στην ενασχόληση με την πολιτική τους ώθησε η ανάγκη για προσφορά στον συνάνθρωπο και η ενεργή συμμετοχή για τη βελτίωση και αλλαγή των πραγμάτων.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ιδιότυπου αυτού διαγωνισμού μπορεί να είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ειδικά σε ότι αφορά την υποκρισία και την ασυνέπεια λόγων – έργων έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις με πιο ταιριαστή την προειδοποίηση – απειλή προς το κυβερνητικό επιτελείο «δεν θα ανεχθώ συμπεριφορές που προκαλούν τους πολίτες».

Αναλυτικά με οπτικοακουστικό υλικό οι υποψηφιότητες: 

Ο γλεντζές Οικονόμου που δεν υπολόγιζε την καταστροφή (που είχε ήδη συμβεί)

Ο γλεντζές υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου έκανε την αρχή. Διασκέδαζε και έκανε… κλάμπινγκ το βράδυ 12ης Αυγούστου ενώ η εκλογική του περιφέρεια, η Ανατολική Αττική, έδινε μάχη με τις πυρκαγιές.

Το in είχε επικοινωνήσει με τον υφυπουργό, τονίζοντάς του την ύπαρξη ντοκουμέντων που πιστοποιούν την παρουσία του στο κλαμπ Ronda στη Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου. Ο κ. Οικονόμου αιφνιδιασμένος θα πει «ήταν εστιατόριο και ήμουν καλεσμένος. Βρισκόμουν με μια παρέα προσκεκλημένος».

Στην παρατήρηση ότι δεδομένων των τραγικών συνθηκών στην Ανατολική Αττική αυτό είναι κάτι μάλλον μεμπτό ο Βασίλης Οικονόμου δεν έχει κάτι να πει.

Μετά από αρκετές παύσεις, που δείχνουν ότι όντως βρέθηκε σε δύσκολη θέση θα προσθέσει μόνο ότι «δεν υπολόγιζα την καταστροφική εξέλιξη της φωτιάς. Ήμουνα ήδη κάτω, δεν μπορούσα να κάνω κάτι».

Την Κυριακή το μεσημέρι όντως δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει την καταστροφική εξέλιξη της φωτιάς και ότι θα έφθανε μέχρι το Χαλάνδρι, τη Δευτέρα το πρωί όμως ήταν όλα γνωστά και τραγικά μετά από ένα εφιαλτικό βράδυ, οπότε η απάντηση εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών.

Δείτε βίντεο του in:

Ο ξέφρενος χορός της υφυπουργού Ζωής Ράπτη

Γλέντι με χορούς και τσιφτετέλι σε σκάφος είχε στήσει και η υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητες την Έρευνα, την Καινοτομία και τις Νέες Τεχνολογίες Ζωή Ράπτη, που εκλέγεται αντίστοιχα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Ενώ καιγόντουσαν περιοχές της εκλογικής περιφέρειας της Ζωής Ράπτη, όπου η ΝΔ υπενθυμίζεται εξέλεξε επτά βουλευτές στις εκλογές του Ιουνίου με ποσοστό υψηλότερο από τον γενικό μέσο όρο, η ίδια προτίμησε τη διασκέδαση το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου σε ένα από τα σκάφη που κάνουν κρουαζιέρα στις δυσπρόσιτες παραλίες της Αστυπάλαιας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dnews.gr.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης φέρεται, κατά το ρεπορτάζ, να επιβιβάστηκε στο σκάφος που αριθμούσε περίπου 50 επιβαίνοντες, μαζί με μία ακόμα φίλη της και με την παρέα μίας αιρετής από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Η ανεμελιά του Γιάννη Βρούτση

Ανέμελες στιγμές σε παραλία της Νάξου πέρασε κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, όπως καταγράφηκε σε φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Μάλιστα, κοιτούσε με ιδιαίτερη προσοχή το κινητό του. Ενδεχόμενα για να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν, μεταξύ άλλων, και το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης.

Ο Γιάννης Βρούτσης παρακολουθεί ανέμελος τις εξελίξεις τις μέρες των καταστροφικών πυρκαγιών

Ζητά παραιτήσεις η αντιπολίτευση, σφυρίζει αδιάφορα ο Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν ισχυρές, ζητώντας την παραίτηση των εμπλεκομένων χαροκόπων υπουργών.

O πρωθυπουργός ωστόσο δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια, που σημαίνει ότι πλέον επικροτεί τέτοιες κυνικές και απείρως προκλητικές συμπεριφορές, από υπουργούς και βουλευτές του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο -ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης- παραιτήθηκε για τις διακοπές του στην Πάτμο, την ώρα που τα πύρινα μέτωπα μαίνονταν με σφοδρότητα. Μάλλον στις τωρινές υποθέσεις ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Only in

Γιατί το υπερπολυτελές σκάφος «Bayesian» βυθίστηκε τόσο γρήγορα;

Για τους Ιταλούς εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό, το ενδιαφέρον τους θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο ο καπετάνιος στο σκάφος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την τραγωδία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024