Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς: Βάσεις πρόκρισης στη Τούμπα θέλει να βάλει ο Δικέφαλος

ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς: Βάσεις πρόκρισης στη Τούμπα θέλει να βάλει ο Δικέφαλος

O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα τη Σάμροκ Ρόβερς (20:30) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα play-offs του Europa League

Να αφήσει πίσω του τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη Μάλμε και να εξασφαλίσει, τουλάχιστον, την είσοδό του στους ομίλους του Europa League θέλει ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη κόντρα στη Μάλμε

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στην Τούμπα την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας, Σάμροκ Ρόβερς, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων με φόντο την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (20:30, NovaSports Prime).

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν επιπολαιότητα στα ματς με τη Μάλμε, γνωρίζοντας ένα εφιαλτικό αποκλεισμό αφού έχασαν την ευκαιρία να προκριθούν και να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γενικά δείχνει ανισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας, έχοντας δεχθεί 10 γκολ σε 5 επίσημους αγώνες. Τα προβλήματα αυτά φάνηκαν και στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΠΑΟΚ νίκησε μεν 3-2 τον Πανσερραϊκό, όμως δεν έθελξε με την απόδοσή τους και απειλήθηκε αρκετά. Το θετικό είναι πως ο Ρουμάνος τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για να καταστρώσει τα πλάνα του.

Από την άλλη πλευρά, η Σάμροκ Ρόβερς είναι μία αισθητά πιο βατή αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ σε σχέση με τη Μάλμε. Η πολυνίκης του ιρλανδικού πρωταθλήματος πήρε τον τίτλο του 2023, όμως στην εν εξελίξει εγχώρια λίγκα του 2024 βρίσκεται μόλις στην 5η θέση και στο -10 από την κορυφή.

Προπονητής της είναι ο 39χρονος Στίβεν Μπράντλεϊ, ενώ πιο γνωστός παίκτης της είναι ο 28χρονος διεθνής Ιρλανδός μεσοεπιθετικός Τζακ Μπιρν. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε την ισλανδική Βίκινγκουρ με 2-1 και 0-0, αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Σπάρτα Πράγας με δύο ήττες, 0-2 και 4-2. Στον τρίτο προκριματικό του Europa έχασε το πρώτο ματς από την Τσέλιε 1-0, όμως έκανε ανατροπή στη ρεβάνς νικώντας 3-1 στην παράταση και έφτασε στα play-offs.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν έρθει ξανά αντιμέτωπες, σε όμιλο του Europa League τη σεζόν 2011-12. Ο ΠΑΟΚ νίκησε εντός έδρας 2-1 και εκτός έδρας 1-3, επομένως έχει… καλή παράδοση κόντρα στους Ιρλανδούς.

Ο επαναληπτικός με τη Σάμροκ Ρόβερς θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου (22:00) στο Δουβλίνο.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Κοτάρσκι, Τσιφτσής, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Θυμιάνης, Τσιγγάρας, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τισουντάλι, Μπράντον, Τσάλοφ .

Διαιτητής: Ενέα Γιόρτζι (Αλβανία)

Βοηθοί: Ρέτζα, Τσόκαϊ (Αλβανία)

Τέταρτος: Λάτα (Αλβανία)

VAR: Λούκα Παϊρέτο, Μάρκο Σέρα

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ:

Κοτάρσκι – Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Σάστρε – Καμαρά, Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας – Τάισον, Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ.

Only in

Γατί το υπερπολυτελές σκάφος «Bayesian» βυθίστηκε τόσο γρήγορα;

Για τους Ιταλούς εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό, το ενδιαφέρον τους θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο ο καπετάνιος στο σκάφος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την τραγωδία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024