Στον παράξενο κόσμο των μεταγραφών είναι γνωστό πως… «ποτέ δεν λες ποτέ»: Ακόμη και όταν μια συμφωνία 12+3 εκατ ευρώ τρακάρει στην απροθυμία του ποδοσφαιριστή που πρώτα ήθελε και μετά δεν ήθελε ως ότου να θέλει ξανά! Ότι ξεκίνησε να συμβαίνει δηλαδή, ένα μήνα πριν με τον Νταβίντ Κάρμο τον Ολυμπιακό και την Πόρτο.

Ο Νταβίντ Κάρμο «έδεσε» πέρσι την άμυνα του Ολυμπιακού

Σε ανοιχτή γραμμή ήταν σε καθημερινή βάση εκείνες τις μέρες ο Πορτογάλος στόπερ με τους Πειραιώτες: πυλώνας του σχεδιασμού της νέας ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και όμως όταν ήρθε η ώρα, για κάποιο λόγο πείστηκε –από τον νέο προπονητή της Πόρτο- πως θα έχει μια δίκαιη δεύτερη ευκαιρία στο «Ντραγκάο». Ότι αυτή τη φορά οι Δράκοι θα ποντάρουν πάνω του. Και κάπως έτσι η μεγαλύτερη πρόταση που έκανε ποτέ ελληνικό club για έναν αμυντικό, όχι μόνο δεν έφτασε για να κάνει τη δουλειά αλλά εξελίχθηκε σε ένα αναίτιο φιάσκο.

Περίμενε άραγε κανείς ότι ο αριστεροπόδαρος άσος μερικές εβδομάδες μετά θα έκανε στροφή 180 μοιρών καταλαβαίνοντας ότι ούτε αυτή τη φορά θα έχει… τύχη σε φόντο κυανόλευκο; Περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα αποφάσιζε ξανά να δοκιμάσει; Ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αναλάμβανε δράση για να λύσει αυτόν τον τόσο παράξενο γρίφο;

Ο μαγικός κόσμος των μεταγραφών

Α, και μην φανταστεί κανείς ότι αυτή η δεύτερη φορά είναι ευκολότερη. Σαν τρενάκι του τρόμου που ανεβαίνει και κατεβαίνει. Την περασμένη Παρασκευή ήταν σχεδόν βέβαιο. Την Τρίτη το απόγευμα… αδιέξοδο. Την Τετάρτη έτοιμο! Ο μαγικός κόσμος των μεταγραφών. Εκεί που και ο χρόνος και τα συναισθήματα και οι πιθανότητες, όλα (τους) είναι σχετικά.

Στην Πορτογαλία αναφέρουν την εμπλοκή –ή και την επιστράτευση- της Φόρεστ ως ένα από τα «κλειδιά». Αν έγινε έτσι, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ποσό μεγάλο ήταν το μπέρδεμα και ποσό… τέχνη χρειάστηκε το ξεμπερδεμα.

Καταλαβαίνει επίσης ότι ο Ολυμπιακός λογικά θα έχει και τη νέα σεζόν έναν από εκείνους που άλλαξαν τα δεδομένα και τον έφτασαν ως την κατάκτηση του Confernece League. Το άλλο μισό του Παναγιώτη Ρετσου μπροστά από τα γάντια του Κωνσταντή Τζολακη και ανάμεσα σε Ροντινέι και Φρανσίσκο Ορτέγκα. Της αμύνης τα παιδιά, όλα στη θέση τους πίσω από τον Σαντιάγκο Έσε και τον Τσικίνιο. Η παρέα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Αν θα εμφανιστεί και άλλος από τους περσινούς και αν κάποιος είπε, άκουσε, σκέφτηκε κάτι για τον Ντανιέλ Ποντένσε να σηκώσει το χέρι του; Δέκα μέρες πριν το τέλος Αυγούστου και δυο εβδομάδες πριν την κατάθεση της ευρωπαϊκής λίστας είναι μια αιωνιότητα. όλα μπορεί να συμβούν. Αρκεί να μπορούν να συμβούν –διότι αν είναι αλήθεια πως ο αγαπημένος Πορτογάλος ψάχνει 3 εκατ ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα, δεν θα τα βρει-.

Στο μεταξύ το Σάββατο η πιο ταλαντούχα γενιά που εμφανίστηκε ποτέ σε επίπεδο υποδομών και φόντο Ερυθρόλευκο φτάνει ως το «Μαρακανά» για να υπενθυμίσει πως αυτό το καλοκαίρι ο στόχος επιβάλλεται να είναι διπλός. Ο Μεντιλίμπαρ τα παιδιά αυτά, τον Κωστούλα, τον Μουζακίτη, τον Μπακούλα κλπ τους θέλει στην πρώτη ομάδα. Θέλει να δουλέψει μαζί τους. Να τους δώσει την ευκαιρία. Να δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να εκμεταλλευτεί τον «αφρό» μιας φουρνιάς που ανάγκασε τον Τούχελ, τον Φίγκο και άλλους πολλούς να σηκωθούν από την καρέκλα τους για να την χειροκροτήσουν.

Ο Βάσκος είναι ξεκάθαρος: Τα παιδιά θα μείνουν. Και ο αριθμός του ρόστερ θα παραμείνει συγκεκριμένος ώστε όλοι να έχουν ρόλο και ευκαιρίες. Για κάθε έναν που θα έρχεται, ένας θα φεύγει. Σκέψη λογική και ποδοσφαιρική. Κανονική. Θα μπορούσε ο κάτοχος του Conference League να ζητά την… Άρτα και τα Γιάννενα. Ζητά το δικαίωμα να δουλέψει με το μέλλον του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδόσφαιρου. Πόσο τυχεροί είναι οι Πειραιώτες, το έχουν άραγε καταλάβει;