Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, κόντρα στην Καλλιθέα, το οποίο θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη.

Μετά τη νίκη στον Βόλο, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν το δύο στα δύο και τα νέα είναι ευχάριστα για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Όπως είχαμε αναφέρει και πριν από λίγες μέρες, ο Ντάνι Γκαρθία θα είναι στην αποστολή της ομάδας του λιμανιού για το ματς με την Καλλιθέα, κάτι που επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του στην Cosmote και ο Ισπανός τεχνικός των πειραιωτών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο έμπειρος μεσοαμυντικός δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα της ομάδας του λιμανιού αλλά ο «Μέντι» σκοπεύει να του δώσει χρόνο συμμετοχής σαν αλλαγή κι αυτό είναι πολύ καλό νέο.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει κρύψει άλλωστε την εκτίμηση που έχει στον Γκαρθία και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε εισηγήθηκε και την απόκτησή του, θεωρώντας ότι ο πολύπειρος Ισπανός θα προσφέρει πολλά στους «ερυθρόλευκους».

Πρόκειται λοιπόν για μια σημαντική εξέλιξη και δεν είναι η μοναδική, καθώς ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να υπολογίζει και στον Παναγιώτη Ρέτσο.

Ο διεθνής στόπερ των «ερυθρόλευκων» έκανε (όπως και ο Γκαρθία) έξτρα πρόγραμμα το διήμερο που είχαν ρεπό οι συμπαίκτες του (Δευτέρα και Τρίτη) και θα είναι στην διάθεση του Μεντιλίμπαρ για τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής.

Όλα μάλιστα δείχνουν ότι ο Ρέτσος θα είναι και στην βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, παίρνοντας την θέση του Μπιανκόν που είχε παίξει στον Βόλο.

Το πιθανότερο «σενάριο» δηλαδή είναι να δούμε Ρέτσο – Πιρόλα στο κέντρο άμυνας των πειραιωτών, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ιταλός έκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έχει κι άλλες αλλαγές στην εντεκάδα του, σε σχέση με το ματς στον Βόλο και μια απ’ αυτές θα είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ, που αγωνίστηκε σαν αλλαγή στο Πανθεσσαλικό, ανεβάζει «στροφές» μέρα με την μέρα στο Ρέντη και είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε τον διεθνή στράικερ στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Ο Ελ Κααμπί έδειξε, το διάστημα που έπαιξε στον Βόλο, ότι «πατάει» καλά και δεν είχε ενοχλήσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα πλάνα του Μεντιλίμπαρ, καθώς όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει η παρουσία του Αφρικανού φορ στην κορυφή της επίθεση του Ολυμπιακού.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ εστιάζει στο πως θα διασπάσει την αμυντική γραμμή των νεοφώτιστων και το βασικό ζητούμενο για τον Ισπανό τεχνικό των πειραιωτών είναι η γρήγορη μεταφορά μπάλας.

Ο «Μέντι» ξέρει καλά πως στα περισσότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θα κληθεί να διασπάσει πολύ κλειστές άμυνες και θέλει την καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας για να ανοίξει για να βρει πιο εύκολα το γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Δευτέρας με την σημερινή προπόνηση στο Ρέντη και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε πλήρη εικόνα για το αν ο Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει και κάποια έκπληξη για το ματς με την Καλλιθέα.