Αν κάποιος διαβάσει τον βρετανικό Τύπο, ασφαλώς και θα διαπιστώσει πως έκανε γκελ η μετακίνηση του Φακούντο Πελίστρι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι και σύνηθες ένας νεαρός ποδοσφαιριστής γεμάτος ταλέντο να αφήνει τους Κόκκινους Διαβόλους για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Πελίστρι ήθελε να αγωνίζεται περισσότερο

Ούτε αν δεις τη μεγάλη εικόνα συναντάς πολλούς που φόρεσαν τη φανέλα της Μάντσεστερ και μετά αγωνίστηκαν στην Ελλάδα. Το 2008 ήταν ο σέντερ φορ Μανούτσο που ήρθε για ένα εξάμηνο ( επίσης στον ΠΑΟ) ως δανεικός, έβαλε γκολ με προσόν του τη δύναμη, αλλά δεν συνέχισε. Και τότε, πώς προέκυψε αυτή η μεταγραφή που δημιουργεί προσδοκίες πολλές στο κοινό του Τριφυλλιού;

Πολλοί μεσοεπιθετικοί στη Γιουνάιτεντ

Πέρα από το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας ή την επιρροή που αναντίρρητα ασκεί ο Ντιέγκο Αλόνσο στον Πελίστρι, έναν παίκτη με διάθεση να βγει για τα καλά στην επιφάνεια, πολλά διαπιστώνεις αν ψάξεις στο ρόστερ της Γιουνάιτεντ. Εκεί, βλέπεις πολλούς μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές, όλοι τους σε νεαρή ηλικία, ο δε μεγαλύτερος είναι ο πολύπειρος Μάρκους Ράσφορντ των μόλις 26 ετών! Οι άλλοι; Είναι ένα μείγμα νιάτων και θέλησης, ένα κοκτέιλ εκρηκτικότητας και ορμής. Επιδιώκουν να σταθούν στο Θέατρο των Ονείρων και να φτιάξουν την καριέρα τους. Να πείσουν παραπάνω τον Τεν Χαγκ ώστε να τους εμπιστευθεί.

Ο Φακούντο Πελίστρι με τη φανέλα της Ουρουγουάης.

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, που επέλεξε να φορά τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής (λόγω της μητέρας του) και όχι της Ισπανίας, στα 20 χρόνια του κερδίζει χρόνο συμμετοχής και παίζει πάνω κάτω στη θέση του Πελίστρι.

Σέντερ φορ ο Ράσμους Χόιλουντ (21), στη δεύτερη σεζόν του Δανού στην Αγγλία. Ο Αντονι από τη Βραζιλία, στα 24 είναι και θα τον περιμένουν και αυτή τη χρονιά στο Μάντσεστερ. Όπως και τον άγγλο στράικερ Σάντσο (24). Ο Αμάντ Ντιαλό έχει μπει στα δύο επίσημα εφετινά ματς (με Σίτι στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ και με Φούλαμ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος) στο βασικό σχήμα, ενώ ο Ολλανδός Τζόσουα Ζίρκζι (23) με το γκολ του έδωσε το πρώτο τρίποντο στον μαραθώνιο της Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν του έφτανε να αγωνίζεται ως αλλαγή

Και ο Πελίστρι; Ίσως δεν του ήταν αρκετό να αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή, όπως συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες στο εναρκτήριο ματς της αγωνιστικής περιόδου με αντίπαλο τους Γαλάζιους του Μάντσεστερ. Λες και αναζητούσε μια διέξοδο. Ο Αλόνσο και ο ΠΑΟ του την πρόσφεραν. Και πλέον στο Κορωπί περιμένουν να δουν στην πράξη και το χορτάρι, όλα όσα αναφέρονται στη συστατική επιστολή που συνοδεύει τον εξτρέμ από την Ουγουγουάη: γρήγορος με τη μπάλα, διεισδυτικός, ντριμπλέρ, χωρίς φόβο να πάει πάνω στον αντίπαλο μπακ. Αν βγάλει τον καλύτερο εαυτό του, τότε έχοντας και τον Τετέ στο άλλο άκρο, οι Πράσινοι θα ποντάρουν πολύ στους πλαϊνούς επιθετικούς τους!