Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
EasyJet: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πτήση Κέρκυρα – Λονδίνο με τις βίαιες αναταράξεις

EasyJet: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πτήση Κέρκυρα – Λονδίνο με τις βίαιες αναταράξεις

Μόλις 20 λεπτά μετά την απογείωση το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Κέρκυρα - Λονδίνο χτυπήθηκε από αναταράξεις. Φωτογραφίες από την καμπίνα του αεροπλάνου

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε πτήση της EasyJet από την Κέρκυρα προς το Λονδίνο (EZY8120) που χτυπήθηκε από βίαιες αναταράξεις, αναγκάζοντας τους πιλότους σε αναγκαστική προσγείωση. Σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές φωτογραφίες από την καμπίνα του αεροπλάνου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το Airbus A320 του βρετανικού αερομεταφορέα αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας το μεσημέρι της Δευτέρας με προορισμό το Λονδίνο, και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο Γκάτγουικ, με 181 επιβάτες και πλήρωμα.

Όμως, μόλις 20 λεπτά μετά την απογείωση το αεροσκάφος χτυπήθηκε από αναταράξεις ενώ ταξίδευε με 485 μίλια/ώρα σε υψόμετρο 28.000ft.

Στιγμιότυπο από την καμπίνα του αεροπλάνου

Αναγκαστική προσγείωση

Δύο μέλη του πληρώματος καμπίνας που ετοιμάζονταν να σερβίρουν φαγητό στους επιβάτες χτυπήθηκαν στα τοιχώματα του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να υποστούν τραύματα. Ο πιλότος ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου και έλαβε εντολή για άμεση προσγείωση στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ οι δύο αεροσυνοδοί δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ένα άλλο αεροπλάνο στάλθηκε για να παραλάβει τους επιβάτες, οι οποίοι τελικά έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια μέρα.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και του πληρώματός μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και οι πιλότοι μας είναι εκπαιδευμένοι να διαχειρίζονται περιστατικά αναταράξεων. Η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στη Ρώμη, όπου οι πελάτες υποστηρίχθηκαν στον τερματικό σταθμό και κανονίστηκε η αντικατάσταση του πληρώματος και του αεροσκάφους για τη συνέχιση της πτήσης προς το Γκάτγουικ του Λονδίνου» ανέφερε (CNN) μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της EasyJet.

Only in

Γατί το υπερπολυτελές σκάφος «Bayesian» βυθίστηκε τόσο γρήγορα;

Για τους Ιταλούς εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό, το ενδιαφέρον τους θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο ο καπετάνιος στο σκάφος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την τραγωδία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024