Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην Ισπανία, αυτή τη φορά στην Ίμπιζα, με μία 19χρονη Βρετανίδα να χάνει τη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι του έκτου ορόφου του ξενοδοχείου της.

Η Έμμα Ράμσεϊ, που βρισκόταν για διακοπές στο νησί με τους φίλους της, σπούδαζε νομική στο Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ στη Σκωτία. Ο θάνατός της έχει συγκλονίσει τη Βρετανία.

«Θα μου λείψεις περισσότερο από όσο θα μπορούσαν ποτέ να εκφράσουν τα λόγια. Αναπαύσου εν ειρήνη γλυκό μου αγγελούδι»

Όπως αναφέρει ο Guardian, η 19χρονη απεβίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 20 Αυγούστου μετά από πτώση σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο θέρετρο San Antonio, στα βορειοδυτικά του ισπανικού νησιού. Η τοπική αστυνομία αντιμετωπίζει το θάνατό της ως ατύχημα, ωστόσο διεξάγονται έρευνες πίσω από τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Λίγες ώρες πριν την μοιραία πτώση της από το μπαλκόνι η Έμμα είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που την έδειχναν να απολαμβάνει τις διακοπές της.

Η 19χρονη Η Έμμα Ράμσεϊ

Η μητέρα της, Μπάρμπαρα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περιέγραψε ως «την καλύτερη φίλη μου σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Θα μου λείψεις περισσότερο από όσο θα μπορούσαν ποτέ να εκφράσουν τα λόγια. Αναπαύσου εν ειρήνη γλυκό μου αγγελούδι και κοιμήσου καλά. Η μαμά σε αγαπάει τόσο πολύ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Μόνικα Λένον, βουλευτής της Κεντρικής Σκωτίας, δήλωσε ότι ο θάνατος της Έμμα «συγκλόνισε ολόκληρη την κοινότητα. Η καρδιά μου συμπάσχει με την οικογένεια και τους φίλους της Έμμα Ράμσεϊ. Όλοι είναι συντετριμμένοι. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει βοήθεια στην οικογένεια, η οποία χρειάζεται την ιδιωτικότητα και την αγάπη ολόκληρης της κοινότητας».

Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες

Σημειώνεται ότι η Έμμα είναι η δεύτερη Βρετανίδα, που πεθαίνει μετά από πτώση από ξενοδοχείο μέσα σε λίγες ημέρες.

Το περασμένο Σάββατο (17/8) ένας 28χρονος άνδρας έπεσε επίσης στο κενό από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Μαγιόρκα.

Με αφορμή τους θανάτους Βρετανών τουριστών που έκαναν διακοπές στις Βαλεαρίδες Νήσους, τα βρετανικά προξενεία στην Μαγιόρκα και την Ίμπιζα προειδοποίησαν τους παραθεριστές να «μένουν κοντά στους φίλους τους», καθώς τόσο η Έμμα όσο και ο 28χρονος ήταν μόνοι τους τη στιγμή του ατυχήματος.