Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επισκέπτεται την Τεχεράνη την ώρα που οι διαπραγματεύσεις καταρρέουν

Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επισκέπτεται την Τεχεράνη την ώρα που οι διαπραγματεύσεις καταρρέουν

Στην ατζέντα της συζήτησης Καταρ με Ιράν βρίσκονται ζητήματα περιφερειακής σταθερότητας

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα επισκεφθεί το Ιράν τις ερχόμενες ημέρες, όπως μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Tasnim.

«Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι προγραμματίζεται να διαβουλευθεί με Ιρανούς αξιωματούχους, περιλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, για διμερή και σημαντικά περιφερειακά θέματα«, ανέφερε το Tasnim.

Το Ιράν έχει υποσχεθεί να ανταποδώσει τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια

Το Κατάρ μαζί με την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενεργούν ως μεσολαβητές προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός ώστε να τελειώσει ο δεκάμηνος πόλεμος στη Γάζα. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν βαλτώσει για άλλη μια φορά.

Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφυγε από το Κατάρ προχθές, Τρίτη, με άδεια χέρια καθώς ο Νετανιάχου φαίνεται πως απορρίπτει τη νέα πρόταση γέφυρα των ΗΠΑ που είχε ήδη ενσωματώσει πολλούς από τους πρόσθετους όρους του Ισραήλ, ενώ η Χαμάς κατηγορεί το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον ότι δεν επιθυμούν τερματισμό του πολέμου καθώς στη νέα πρόταση δεν υπάρχει δέσμευση για εκεχειρία.

Το Ιράν έχει υποσχεθεί να ανταποδώσει τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου, την ευθύνη για την οποία επέρριψε στο Ισραήλ. Η Τεχεράνη είχε αφήσει να εννοηθεί θα σκεφτόταν την απάντησή της στο Ισραήλ εάν κατάφερνε να υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα, ενδεχόμενο που απομακρύνεται και μετά την τελευταία επίσκεψη Μπλίνκεν.

Η επίσκεψη του Καταριανού πρωθυπουργού στο Ιράν έχει προφανώς στόχο να καμφθούν οι αντιδράσεις της Τεχεράνης υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων.

Only in

Τι ΔΕΝ έδειξε η ΕΛ.ΑΣ. στο βίντεο για το τι είναι «μπάτσος»

Η συζήτηση που άνοιξε για τη λέξη «μπάτσος«, η επιλεκτική μνήμη της ΕΛ.ΑΣ., ο Αθανάσιος Πλεύρης και το δόγμα της ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024