Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η Nάνσι Πελόζι αποδοκιμάστηκε on air απο φιλοπαλαιστίνιους

Η Nάνσι Πελόζι αποδοκιμάστηκε on air απο φιλοπαλαιστίνιους

Όχι και τόσο θερμή η υποδοχή της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Σικάγο.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Νάνσι Πελόζι,  βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ, «Late Night Show». H Πελόζι ήταν βασική συντελεστής των προσπαθειών ώθησης του μακροχρόνιου συνάδελφου και φίλου της Πρόεδρου Μπάιντεν να αποσυρθεί από τις εκλογές του 2024.

Κατα τη διάρκεια της εκπομπής, καθώς η Πελόζι άρχισε να απαντά σε μια ερώτηση σχετικά με τις ιδιωτικές συνομιλίες της με τον Μπάιντεν, ένας διαδηλωτής στο ακροατήριο άρχισε να διαμαρτύρεται για τον πόλεμο στη Γάζα. Ο Κόλμπερτ, αφού την διέκοψε λέγοντας πως υπάρχουν διαμαρτυρίες στο ακροατήριο πέρασε σε διαφημιστικό διάλλειμα. Καθώς οι διαμαρτυρίες δεν έπαψαν, επέστρεψε στο θέμα θίγοντας τις ευρύτερες φιλοπαλαιστινιακές διαμαρτυρίες όσον αφορά τη στάση του Δημοκρατικού Κόμματος και στο συνέδριο που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην πόλη του Σικάγο. Συγκεκριμένα, ο 60χρονος ρώτησε: «Υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το ποια είναι η σωστή χρήση της αμερικανικής ισχύος – ιδιαίτερα της προβαλλόμενης ισχύος μας στο εξωτερικό (…) εάν ο στόχος είναι το ειρηνικό μέλλον τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους: Ποιο ρόλο παίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες;».

Η Πελόζι, αφού ξεκίνησε μιλώντας για τον Μπάιντεν, ο οποίος για την ίδια «έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του», συνέχισε λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ότι «θέλουμε τους ομήρους ελεύθερους». Είπε επίσης ότι «δεν θέλουμε να σκοτωθούν παιδιά στη Γάζα και γι’ αυτό πρέπει να βρούμε μια λύση». Η δήλωση της πολιτικού, ωστόσο, δεν κάλυψε το ακροατήριο με αποτέλεσμα οι φωνές να συνεχιστούν από τη μεριά του.

Η Πελόζι υποστήριξε ότι «ο πόλεμος δεν έχει κανένα ρόλο σε μια πολιτισμένη κοινωνία» οπότε οι διαδηλωτές διέκοψαν και πάλι. Ο Kόλμπερτ εξήγησε ότι το κοινό φωνάζει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να έχουν κανένα ρόλο στην προμήθεια όπλων του Ισραήλ για να σκοτώνει τον λαό της Γάζας».

Η ατμόσφαιρα παρέμεινε τεταμένη κι η πολιτικός για να χαλαρώσει μάλλον τα πνεύματα είπε: «Δεν είναι υπέροχο να βρίσκεται κανείς στο Σικάγο;». Γελώντας ο παρουσιαστής απάντησε προβάλλοντας το τελευταίο βιβλίο της Νάνσι Πελόζι, «The art of power» [Η τέχνη της δύναμης]. Ενώ, σε χιουμοριστικό ύφος συμπλήρωσε σε σχέση με το σύγγραμμά: «»Η τέχνη της δύναμης», όπως βλέπετε να εφαρμόζεται εδώ σε αυτή την καρέκλα, είναι διαθέσιμη τώρα. Σας μίλησε η Νάνσι Πελόζι, κυρίες και κύριοι» και της έσφιξε το χέρι κατά το τέλος της εκπομπής.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024