Φωτιά ξέσπασε σε στρατιωτική εγκατάσταση στη Ρωσία, στη νότια περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, αφού συνετρίβη εκεί σήμερα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανέφερε με μήνυμά του στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Αντρέι Μποτσάροφ.

Η επίθεση επικεντρώθηκε στην περιοχή του χωριού Μαρίνοφκα όπου βρίσκεται στρατιωτική αεροπορική βάση

Ο Μποτσάροφ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα και δεν διευκρίνισε ποια ήταν η εγκατάσταση που δέχθηκε την επίθεση, όμως είπε ότι η επίθεση επικεντρώθηκε στην περιοχή του χωριού Μαρίνοφκα, όπου βρίσκεται στρατιωτική αεροπορική βάση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ρωσικές πλωτές γέφυρες στο Κουρσκ, χρησιμοποιώντας όπλα αμερικανικής κατασκευής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα πυραυλικά συστήματα HIMARS, τα οποία για πρώτη φορά η Ουκρανία δηλώνει επισήμως ότι χρησιμποιεί εντός ρωσικού εδάφους.


Βίντεο που αναρτήθηκε από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις έδειχνε πλήγματα σε διάφορες πλωτές γέφυρες στην περιοχή του Κουρσκ. Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ρωσία ανέφερε ότι η Ουκρανία έχει καταστρέψει τουλάχιστον τρεις γέφυρες στον ποταμό Σέιμ, καθώς προσπαθεί να κρατήσει τον θύλακα των κατακτημένων εδαφών.

Ουδέν σχόλιο από Ουάσιγκτον

Η Ουάσινγκτον δεν έχει σχολιάσει άμεσα τη χρήση αμερικανικών όπλων στην περιοχή του Κουρσκ, ενώ δήλωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει και ότι η Ουκρανία αμύνεται από τη συνεχιζόμενη ολομέτωπη εισβολή της Ρωσίας.

Ενώ οι δυτικοί σύμμαχοι έχουν απαγορεύσει στην Ουκρανία να διεξάγει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς με δυτικά όπλα στο εσωτερικό της Ρωσίας, επέτρεψαν στο Κίεβο να τα χρησιμοποιήσει για να πλήξει συνοριακές περιοχές μετά τη νέα επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Χάρκοβο την άνοιξη.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR) δήλωσε ότι έχει στοιχεία ότι η εισβολή σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Πολωνίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την πλευρά τους, αρνούνται ότι γνώριζαν οτιδήποτε για την ουκρανική επιχείρηση.