Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο ρωσικό λιμάνι Καφκάζ στην νότια περιοχή του Κρασνοντάρ μετά από μια ουκρανική επίθεση σε οχηματαγωγό που ήταν φορτωμένο με δεξαμενές καυσίμων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επέκταση της πυρκαγιάς και οποιασδήποτε πιθανές απώλειες αξιολογούνται επί του παρόντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πριν από πέντε μέρες έγινε επίσης επίθεση στη νοτιοδυτική πόλη της Ρωσίας, Προλετάρσκ, σε αποθήκες καυσίμου

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο που φαίνεται να απεικονίζουν την πυρκαγιά και πυκνό μαύρο καπνό που υψώνεται από το λιμάνι. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τα βίντεο.

Χάρτης με την περιοχή που έγινε η επίθεση

Με την άγκυρα το σημείο που έγινε η επίθεση

Προβλήματα στον εφοδιασμό

Πριν από πέντε μέρες έγινε επίσης επίθεση στη νοτιοδυτική πόλη της Ρωσίας, Προλετάρσκ, σε αποθήκες καυσίμου. Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε έκαιγε τουλάχιστον για δύο ημέρες ενώ 18 πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις της σε ρωσικό έδαφος μετά την επιτυχημένη εισβολή στην περιφέρεια του Κουρσκ, όπου σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 30 αμάχων.

Το Κίεβο έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι επιδιώκει χτυπήματα σε εγκαταστάσεις ενέργειας προκειμένου να ανακόψει ή να δυσκολέψει τον εφοδιασμό του ρωσικού στρατού.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και κάλεσε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να επιθεωρήσει το σημείο.