Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σικελία: «Σκάφη όπως το Bayesian είναι αβύθιστα» – Ανασύρθηκε η σορός του Λιντς

Σικελία: «Σκάφη όπως το Bayesian είναι αβύθιστα» – Ανασύρθηκε η σορός του Λιντς

Δύτες στη Σικελία ανακοινώνουν ότι μια πέμπτη σορός έχει ανασυρθεί από το ναυάγιο του σκάφους. Τι λέει για τα συγκεκριμένα σκάφη ο CEO της κατασκευάστριας εταιρείας

Σκάφη όπως το χτυπημένο «Bayesian» του Μάικ Λιντς είναι «αβύθιστο», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας που τα κατασκευάζει και τα πουλάει.

Ο Giovanni Costantino, διευθύνων σύμβουλος της The Italian Sea Group, δήλωσε στο Sky News ότι δεν υπάρχουν ελαττώματα στο σχεδιασμό και την κατασκευή του «Bayesian».

Όλα αυτά την ώρα που οι  δύτες στη Σικελία ανακοινώνουν ότι μια πέμπτη σορός έχει ανασυρθεί από το ναυάγιο του σκάφους στα ανοιχτά των ακτών του ιταλικού νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πρόκειται για τον Μάικ Λιντς.

Χθες Τετάρτη, οι δύτες είχαν ανασύρει τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος. Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Παλέρμο. Δεν έχουν αναγνωρισθεί επισήμως.

Νωρίς σήμερα Πέμπτη το πρωί επαναλήφθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του τελευταίου νεκρού που παραμένει παγιδευμένος στο ναυαγισμένο γιοτ και, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πρόκειται για την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς, Χάνα.

«Αβύθιστα σώματα» τα συγκεκριμένα σκάφη λέει ο CEO  της εταιρείας

Στην ιταλική Sea Group ανήκει επίσης η εταιρεία που κατασκεύασε το Bayesian του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και ο Costantino δήλωσε ότι τα σκάφη αυτά «είναι τα ασφαλέστερα με την πιο απόλυτη έννοια».

«Όντας ο κατασκευαστής της Perini [των σκαφών], γνωρίζω πολύ καλά πώς τα σκάφη σχεδιάζονταν και κατασκευάζονταν πάντα», είπε.

«Και καθώς το Perini είναι ιστιοφόρο… τα ιστιοφόρα είναι γνωστό ότι είναι τα ασφαλέστερα που υπήρξαν ποτέ».

Είπε ότι η δομή και η καρίνα τους τα καθιστούν «αβύθιστα σώματα».

Ο κ. Costantino δήλωσε ότι η είδηση του ναυαγίου «με έβαλε σε μια κατάσταση θλίψης από τη μία πλευρά και δυσπιστίας από την άλλη».

«Αυτό το περιστατικό ακούγεται σαν μια απίστευτη ιστορία, τόσο τεχνικά όσο και ως γεγονός», είπε.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εννοείται ότι οι Ιταλοί εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό συνεχίζουν να πραγματοποιούν συνεντεύξεις με τους επιζώντες.

Την Τρίτη ανέκριναν τον κυβερνήτη για περισσότερες από δύο ώρες, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση του τι συνέβη και να παράσχουν χρήσιμες τεχνικές λεπτομέρειες.

Τέσσερις Βρετανοί επιθεωρητές βρίσκονται επίσης στο Πορτικέλο και έχουν αρχίσει μια προκαταρκτική αξιολόγηση των γεγονότων.

Επίσης θα εξετάσουν όλες τις σχετικές πτυχές του συμβάντος, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της σταθερότητας και της λειτουργίας του σκάφους. Θα εξετάσουν φυσικά και τις επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Στο σκάφος επέβαιναν είκοσι δύο άτομα, εκ των οποίων 15 διασώθηκαν – μεταξύ των οποίων η Βρετανίδα Charlotte Golunski και η κόρη της Sofia, ενός έτους.

Only in

Γιατί το υπερπολυτελές σκάφος «Bayesian» βυθίστηκε τόσο γρήγορα;

Για τους Ιταλούς εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό, το ενδιαφέρον τους θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο ο καπετάνιος στο σκάφος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψει την τραγωδία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024