Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βενεζουέλα: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νίκη Μαδούρο στις εκλογές

Βενεζουέλα: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νίκη Μαδούρο στις εκλογές

Tο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας εξέδωσε την τελική απόφαση επί της επίμαχης προσφυγής που είχε καταθέσει ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 28 Ιουλίου.

Νικητής των εκλογών και με τη βούλα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βενεζουέλας ο Νικολάς Μαδούρο. Το δικαστήριο αφού πιστοποίησε ότι έχει τη δικαιοδοσία να επιλύει εκλογικές διαμάχες αναγνώρισε «με απεριόριστο και αδιαμφισβήτητο τρόπο» τα αποτελέσματα των εκλογών που παρουσίασε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), η ανώτατη εκλογική αρχή της Βενεζουέλας.

Με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έκθεση εμπειρογνωμόνων το δικαστήριο διαβεβαίωσε ότι τα δελτία αποτελεσμάτων της CNE συνάδουν με τις αναφορές των εκλογικών μηχανημάτων.

Αναγνώρισε τα αποτελέσματα από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE)

Κατά συνέπεια, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Μετά από αίτημα του Νικολά Μαδούρο

Η απόφασή του την Πέμπτη ήρθε ως απάντηση σε αίτημα του Μαδούρο να γίνει νέα καταμέτρηση στο σύνολο των ψήφων από την ψηφοφορία της 28ης Ιουλίου, αφού η αντιπολίτευση δημοσίευσε διαδικτυακά αρχεία ψηφοφορίας από το 80% των εκλογικών καμπίνων που δείχνουν ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Edmundo Gonzalez κέρδισε με διαφορά 2 προς 1.

Η δικαστής Caryslia Rodriguez υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με το κράτος δικαίου, το Ανώτατο Δικαστήριο έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει τα αποτελέσματα των εκλογών και να επιλύει τυχόν σχετικές διαφορές.

Ανέφερε ότι 33 από τις 38 πολιτικές οργανώσεις που συμμετείχαν στις εκλογές εμφανίστηκαν στις ακροάσεις που συγκάλεσε το εκλογικό επιμελητήριο και κατέθεσαν το εκλογικό υλικό που διέθεταν. Ανέφερε επίσης ότι 9 από τους 10 υποψήφιους προέδρους παρέστησαν στις ακροάσεις.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024