Hsmart έχει ήδη ανακοινώσει την πρεμιέρα του #5 και μεγαλύτερου διαχρονικά μοντέλου της για τις 28 Αυγούστου, αλλά όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να διασκεδάσει την αναμονή δημοσιεύοντας μια νέα σειρά σκίτσων του μοντέλου τα οποία αποτυπώνουν την πρόθεσή της να παραμείνει πιστή σχεδιαστικά στο πρωτότυπο που προηγήθηκε.

Έτσι το smart #5 δείχνει να διατηρεί στο ακέραιο την τετραγωνισμένη σιλουέτα του, υιοθετώντας ένα πολύ διαφορετικό στυλ σε σχέση με τα μοντέλα #1 και #3 και το οποίο τονίζεται περισσότερο από τις γενναιόδωρες διαστάσεις του οι οποίες σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες έχουν κλειδώσει σε 4,70 μ. μήκος, 1,92 μ. πλάτος και 1,70 μ. ύψος ενώ το μεταξόνιο του μοντέλου οριοθετείται σε 2,9 μ.

Αφετηρία και για το #5 θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική SEA και όπως ακριβώς επιβάλλει η περιπετειώδης αισθητική του θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Όπως επίσης έχει ανακοινώσει η smart την διαφορά θα αναλάβει να κάνει μια νέας τεχνολογίας και μεγαλύτερη μπαταρία 100 kWh με κύκλωμα φόρτισης 800 Volt η οποία θα εγγυάται αυτονομία 550 χλμ. αλλά και μειωμένους χρόνους φόρτισης. Στις επιλογές δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία μιας έκδοσης Brabus με ισχύ που αναμένεται να ξεπερνά τους 600 ίππους.

Αυτό που επίσης προκύπτει από τη νέα σειρά εικόνων είναι ότι το #5 αναμένεται να αποτελεί ένα αρκούντως περιπετειώδες θέαμα το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα πλείστων επιπλέον επιλογών αντίστοιχου ύφους που θα ενισχύουν τόσο το φαίνεσθαι όσο και την ανθεκτικότητα και τις δυνατότητες του του νέου μοντέλου στις εκτός δρόμους διαδρομές συνεπικουρούμενων των ευμεγέθων τροχών που θα φτάνουν έως και τις 21 ίντσες.

Στους νεολογισμούς συνυπολογίστε και ένα νέο ψηφιακό design συνεπικουρούμενο από ένα ισχυρότερο επεξεργαστή καθώς και νέο interface το οποίο θα φροντίζει να συμβαδίζει με τις νέες δυνατότητες του μοντέλου προσφέροντας περισσότερες επιλογές για τις off-road μετακινήσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εμπορική πορεία του smart #5 θα ξεκινήσει στην Ευρώπη από τα τέλη της χρονιάς.