Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
«Καθόλου πιο εύκολο»: Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του Ανδρέα Μπάρκουλη

«Καθόλου πιο εύκολο»: Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του Ανδρέα Μπάρκουλη

Σαν σήμερα, πριν από οκτώ χρόνια, ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών.

Σαν σήμερα, 8 χρόνια πριν, ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή. Λόγος γίνεται για το Ανδρέα Μπάρκουλη, ο οποίος απεβίωσε στα 80 του χρόνια. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο γιος του, Νίκος Μπάρκουλης, o oποίος έχει ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram διάφορες φωτογραφίες του πατέρα του. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό που έχει προκύψει από ταινίες που πρωταγωνιστούσε. Στο τέλος των αναρτήσεων, ο γιος του εκλιπόντος έγραψε: «23/8/16. 8 χρόνια πέρασαν σήμερα. Καθόλου πιο εύκολο, καθόλου δεν σε ξέχασα. Σ’ αγαπάω».

νίκος μπάρκουλης

Η ανάρτηση του Νίκου Μπάρκουλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Επιπλέον, ο Νίκος Μπάρκουλης, αναδημοσίευσε  και ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ, με το οποίο η εταιρεία παραγωγής τιμά τον ηθοποιό. Συνοπτικά, στην εν λόγω ανάρτηση της ιστορικής εταιρίας παραγωγής αναφέρεται η επιβλητική παρουσία του ζεν πρεμιέ σε πάνω από 100 ταινίες, αλλά και οι μεγάλες συνεργασίες τις οποίες έφερε εις περας με μεγάλες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Μάλιστα, η συνεργασία του με την Φίνος Φίλμ ξεκίνησε το 1964, με «Το Δόλωμα», με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η κινηματογραφική πορεία, όμως, του ηθοποιού ξεκίνησε το 1957 στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Μαρία η Πενταγιώτισσα», και πάλι στο πλευρό της Βουγιουκλάκη.  Εμβληματικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε ο ηθοποιός αποτελούν το «Κοντσέρτο για Πολυβόλα», το «Τζένη Τζένη», το«Κρίμα το Μπόι σου», «Η Θεία μου η Χίπισσα», το «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα», το «Όταν η Πόλις Πεθαίνει» και το «Όλγα Αγάπη μου».

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης πέθανε σε ηλικία 80 ετών, στις 23 Αυγούστου του 2016, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Ο ηθοποιός νοσηλευόταν με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιακή ανεπάρκεια. Η σύζυγος του, Μαίρη Μπάρκουλη, αλλά και ο γιος του Νίκος δεν είχαν φύγει λεπτό από το πλευρό του.

μπάρκουλης-κωνσταντάρας

Στιγμιότυπο από την ταινία «Κρίμα το μπόι σου». Αριστερά ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, δεξιά ο Ανδρέας Μπάρκουλης.

Only in

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ: Ο τυφώνας Μπέριλ έδειξε το μέλλον - Ο χάρτης του Ατλαντικού που τρομάζει

Η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο τη θαλάσσια ζωή, αλλά και μεγάλες πόλεις - Τι ρόλο παίζει η αύξηση της θερμοκρασίας στον Βόρειο Ατλαντικό στη δημιουργία τυφώνων σαν τον καταστροφικό Μπέριλ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024