Το ημερολόγιο έγραφε 28 Οκτωβρίου 2023, όταν ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες – ένα νέο που σκόρπισε τη θλίψη στον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Δύο μήνες μετά, η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυπτε ότι ο γνωστός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης κεταμίνης και άλλων ουσιών.

Μια είδηση που δεν έσκασε σαν βόμβα. Άλλωστε, ο ίδιος ο Μάθου Πέρι είχε φροντίσει να αποκαλύψει τον εθισμό του στην κεταμίνη, έναν χρόνο πριν το θάνατό του. Μάλιστα, στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» είχε αφιερώσει πολλές σελίδες στην ουσία που του πήρε τη ζωή.

Τώρα, μετά τις πέντε συλλήψεις για τον θάνατό του, ήρθαν ξανά στο προσκήνιο τα λόγια του Πέρι για την κεταμίνη και τι σήμαινε για εκείνον. «Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας» είχε γράψει, προτού συμπληρώσει πως «η κεταμίνη έμοιαζε σαν μια γιγάντια εκπνοή. Με έβαζαν σε ένα δωμάτιο, καθόμουν, μου φορούσαν ακουστικά για να ακούω μουσική και μου έβαζαν έναν ορό».

Μάλιστα, με μια δόση πικρού χιούμορ, είχε γράψει ότι «η κεταμίνη έχει το όνομά μου γραμμένο παντού, θα μπορούσαν εύκολα να την ονομάσουν Matty».

Περιγράφοντας έναν ορό που του έδιναν οι γιατροί, που περιείχε ένα αγχολυτικό φάρμακο και κεταμίνη, έγραψε «πολλές φορές ένιωθα σαν να πέθαινα εκείνο το διάστημα. Σκεφτόμουν, ώστε έτσι είναι όταν πεθαίνεις».

Τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing».

Τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2022, κάνοντας γνωστό σε όλο τον κόσμο τη μάχη με την κατάθλιψη και τις εξαρτήσεις που έδινε.