Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Κατάληψη παραλίας από… εκατοντάδες θαλάσσια λιοντάρια

ΗΠΑ: Κατάληψη παραλίας από… εκατοντάδες θαλάσσια λιοντάρια

Η παραλία θα παραμείνει... κλειστή στο κοινό, λόγω κατάληψης από θαλάσσια λιοντάρια. Αυτό συνέβη στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνια, προσελκύοντας διεθνές ενδιαφέρον

Εκατοντάδες θαλάσσια λιοντάρια κατέλαβαν την παραλία Σαν Κάρλος στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας, γεγονός που ώθησε τους τοπικούς αξιωματούχους να κλείσουν την περιοχή για τους πολίτες.

Αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο από το να προσεγγίσει την παραλία, για να απολαύσει το θέαμα,  φωτογραφίζοντάς τα θαλάσσια λιοντάρια να ξεκουράζονται και να παίζουν στην άμμο και στο νερό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μολονότι γύρω από την περιοχή έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική ταίνια που ενημερώνει το κοινό ότι απαγορεύεται η πρόσβαση, τα πλήθη εξακολουθούν να συρρέουν.

Μεταναστευτικά θαλάσσια λιοντάρια

Ενώ τα θαλάσσια λιοντάρια ή αλλιώς ωταριίδες φώκιες, εμφανίζονται κατά καιρούς σε συγκεκριμένες παραλίες, κατά μήκος των ακτών της Καλιφόρινα, οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τόσα πολλά από τα θαλάσσια θηλαστικά συγκεντρωμένα στο Μοντερέι.

Η Λίζα Ουτάλ, , θαλάσσια βιολόγος του Εθνικού Θαλάσσιου Καταφυγίου του Κόλπου του Μοντερέι, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές γιατί ακριβώς τα θαλάσσια λιοντάρια επέλεξαν την παραλία Σαν Κάρλος. Μία εξήγηση είναι ότι μπορεί να προσελκύονται από την πλούσια ποικιλομορφία της τροφής του οικοσυστήματος.

Σχεδόν όλα τα θαλάσσια λιοντάρια πουι συγκεντρώθηκαν στην παραλία ήταν αρσενικά, είπε η ίδια.

«Μεταναστεύουν μέχρι εδώ από τη Βεντούρα και τα νησιά Τσάνελ της Νότιας Καλιφόρινα…. Είναι απίστευτα κινητικά. Συνήθως κυνηγούν την τροφή και επειδή το Εθνικό Θαλάσσιο Καταφύγιο του Κόλπου του Μοντερέι έχει μεγάλη ποικιλομορφία, τους προσφέρει αφθονία τροφής», τόνισε η Ουτάλ. Τα θαλάσσια λιοντάρια αναμένεται να «κατασκηνώσουν» στην παραλία για τουλάχιστον τρεις ως τέσσερις εβδομάδες, συμπλήρωσε η θαλάσσια βιολόγος.

Παραβίαση των ορίων

Η Μαρτζ Μπριγκαντιέ, εθελόντρια του προγράμματος Bay Net του Εθνικούι Θαλάσιου Καταφυγίου του Κόλπου του Μόντερει, δήλωσε ότι τα θαλάσσια λιοντάρια προστατεύονται από τον νόμο των ΗΠΑ για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών του 1972.

Ο νόμος αυτός απαγορεύει στους ανθρώπους να παρεμβαίνουν στη συμπεριφορά των θαλάσσιων λιονταριών, πράγμα που σημαίνει ότι το να τα πλησιάζεις πολύ κοντά ή να τα αναγκάζεις να φύγουν αποτελεί παραβίαση. «Οι άνθρωποι πρέπει απλώς να σκεφτούν πώς θα ένιωθαν αν ξεκουράζονταν στο κρεβάτι τους και έπαιρναν έναν υπνάκο και κάτι μεγάλο ερχόταν συνέχεια και τους κυνηγούσε έξω από το σπίτι τους», δήλωσε η Μπριγκαντιέ.

Only in

Ο Τραμπ αλλάζει (σχεδόν) τα πάντα και κυνηγά την Καμάλα Χάρις στις δημοσκοπήσεις

Με την Χάρις να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ προσέλαβε τους παλιούς του συμβούλους, αλλάζει στρατηγική, αλλά δεν συγκρατείται από το να προσβάλει την Καμάλα Χάρις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024