Και σήμερα το πρωί, ο Αρκάς στέλνει την καλημέρα του με ένα χιουμοριστικό σκίτσο.

Με θέμα καλοκαιρινό

Το σημερινό σχόλιο του αφορά το μαύρισμα του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα ο ήρωας βρίσκεται μπροστά από έναν καθρέφτη και χτενίζοντας τη φράτζα του σχολιάζει περιπαιχτικά τον εαυτό του: «Θκατά!… Μαύριθα παντού, εκτοθ από το μέτωπο». Για Παρασκευή πρωί, ο Θανασάκης έχει αρκετά νευράκια.

Η προστασία του δέρματος από το ήλιο

Ας δούμε, όμως λίγο και τη σοβαρή πλευρά του θέματος. Έχει αποδειχθεί ότι μία συνεδρία σολάριουμ, αν γίνει σε ηλικία μικρότερη των 25 ετών, αυξάνει τον κίνδυνο για δερματικό καρκίνο κατά 60%. Και ο κίνδυνος είναι ανεξάρτητος από το χρώμα του δέρματος, δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) Γιάννης Μπάρκης στο ΑΠΕ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε πάρα πολλές πολιτισμένες χώρες, το σολάριουμ έχει καταργηθεί.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και στην Ελλάδα.

«Εμείς επανειλημμένως έχουμε πάρει τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι πάρα πολλά τα συμφέροντα, όπως γνωρίζετε. Δυστυχώς πολλά ινστιτούτα στηρίζονται και στο σολάριουμ.

Εμείς ως Δερματολογική Εταιρεία, κάνουμε καμπάνιες κάθε χρόνο και η φετινή μας καμπάνια έχει αναδείξει το θέμα. Το λέμε με κάθε τρόπο προς πάσα κατεύθυνση κι ελπίζουμε σιγά-σιγά να τα καταφέρουμε και όλοι να συνειδητοποιήσουν σύντομα, πόσο καταστροφικό είναι».