Μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη βρέθηκε ψαράς στην νότια Εύβοια όταν αντίκρυσε έναν λευκό καρχαρία μπλεγμένο στα δίχτυα του, στην περιοχή Πόρτο Λάφια.

Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το boatfishing.gr, πρόκειται ξεκάθαρα για έναν νεαρό λευκό καρχαρία, με την επίσημη ονομασία Carcharodon carcharias. Σε αυτό συνηγορούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του – όπως το σχήμα του κεφαλιού, τα μάτια και ιδιαιτέρως τα δόντια του – που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με την ταυτότητα του είδους.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν άλλα είδη καρχαρία, όπως ο μακό (Isurus oxyrinchus) ή λάμια (Lamna Nasus), που μπορεί να μοιάζουν με τον λευκό καρχαρία, δεν διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά δόντια που φέρει αυτός που πιάστηκε στα δίχτυα του ψαρά στην Εύβοια.

Τα χαρακτηριστικά δόντια του συγκεκριμένου καρχαρία δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ότι πρόκειται για λευκό

Σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά νερά

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σύλληψη λευκού καρχαρία είναι σπάνιο φαινόμενο στα ελληνικά ύδατα, καθιστώντας το περιστατικό αυτό ακόμη πιο αξιοσημείωτο.

Οι εικόνες και το βίντεο από το συμβάν έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και του κοινού, καθώς μόνο το άκουσμα «λευκός καρχαρίας» προκαλεί αναστάτωση.