Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Αυτοψία στο γήπεδο 5×5 όπου τραυματίστηκαν δυο παιδιά

Χαλκιδική: Αυτοψία στο γήπεδο 5×5 όπου τραυματίστηκαν δυο παιδιά

Επιτόπια αυτοψία του MEGA - Οι εστίες είναι σπασμένες, τα καθίσματα το ίδιο, τα σίδερα σκουριασμένα, με τους αρμόδιους να μην έχουν πάρει κανένα μέτρο φύλαξης στο γήπεδο 5×5 στη Χαλκιδική

Σε γήπεδο 5×5 στη Χαλκιδική, συγκεκριμένα στη Χανιώτη, με πολλά προβλήματα συντήρησης, τον περασμένο Ιούνιο ένας 17χρονος και ένας 10χρονος τραυματίστηκαν σοβαρά: Στις 16 Ιουνίου, 17χρονος υπέστη κάταγμα στο χέρι του. Δύο ημέρες μετά, ακόμα ένας σοβαρός τραυματισμός, αυτή τη φορά ενός 10χρονου αγοριού που κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από ένα σίδερο.

To ΜEGA πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία. «Αυτό είναι το σημείο όπου μετά από δύο ημέρες από το κάταγμα χεριού, κλήθηκα να αντιμετωπίζω ένα περιστατικό όπου ένα παιδάκι 10 ετών Σερβικής καταγωγής, παράτησε, έπεσε πάνω εδώ και όπως βλέπετε ένα σίδερο, το οποίο και σφηνώθηκε ένα εκατοστό από καρωτίδα. Ήταν τυχερό, εάν πήγαινε στην καρωτίδα ακαριαίος θάνατος», είπε ο διασώστης Ιωάννης Κολοκυθάς.

Σε κακή κατάσταση το 5×5 στη Χαλκιδική

Τα προβλήματα συντήρησης είναι παραπάνω από εμφανή. Οι εστίες είναι σπασμένες, τα καθίσματα το ίδιο, τα σίδερα σκουριασμένα, με τους αρμόδιους να μην έχουν πάρει κανένα μέτρο φύλαξης.

«Έτσι ακριβώς, αυτό (σίδερο) γυρνάει, εδώ επειδή είναι αφύλακτο, τα σηκώνουν για να πηγαίνουν να πάρουν τις μπάλες απ’ έξω», συμπλήρωσε ο διασώστης.

Ο χώρος σφραγίστηκε με κορδέλες, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν πια. Η κάμερα του MEGA και η Εύη Καλλίνη κατέγραψαν πως το γήπεδο παραμένει αφύλακτο. Παιδιά συνεχίζουν να μπαίνουν για να παίξουν, αντιμετωπίζοντας καθημερινά κίνδυνο.

Κι όλα αυτά ενώ καθημερινά δεκάδες παιδιά συγκεντρώνονται στο γήπεδο 5×5 για να παίξουν

«Στις 19 βάλανε μία κορδέλα και τίποτα άλλο γύρω γύρω, και μετά από δύο τρεις ημέρες ήρθαν και έβγαλαν και τους προβολείς. Φύλαξη καμία, ο κόσμος που να ξέρει», είπε ο κος Κολοκυθάς.

Σε αυτά τα δύο περιστατικά στο γήπεδο 5×5 και όχι μόνο αναφέρθηκε και ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ, τονίζοντας πως θα κάνει ό, τι μπορεί προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Στις 16 Ιουνίου είχαμε σε ένα πέντε επί πέντε στην περιοχή του Πευκοχωρίου ένα παιδί με σπασμένο χέρι, στις 18 είχαμε μία καρωτίδα, στις 12 Ιουλίου είχαμε ένα ατύχημα με απορριμματοφόρο, στις 13 Αυγούστου είχαμε πνιγμό 8χρονης», είπε στο MEGA ο πατέρας του 19χρονου.

Κι όλα αυτά ενώ καθημερινά δεκάδες παιδιά συγκεντρώνονται στο γήπεδο 5×5 για να παίξουν.

Only in

Οι ίντριγκες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τους «87» και τους 8 «κρυπτόμενους», κούρασαν τον κόσμο

Το γάντι του Πολάκη στον Κασσελάκη για την ηγεσία, ο «ανταρτοπόλεμος» των προσκείμενων στον Τσίπρα κι ένας ΣΥΡΙΖΑ που έχει κουράσει την κοινωνία με την συνεχιζόμενη εσωστρέφειά του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024