Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Αυγούστου έχει αρχίσει, ωστόσο ο καιρός προσφέρεται για διακοπές και κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη. Τί καλύτερο από ένα κοκτέιλ σε ειδυλλιακό προορισμό όταν μπορεί κανείς να αποφύγει τη ζέστη του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού;

Η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Τουρκία προσφέρουν όμορφες παραλίες και μοναδικά τοπία για τους ταξιδιώτες. Στη Ζάκυνθο μπορεί κανείς να θαυμάσει το πασίγνωστο «Ναυάγιο», ενώ στην Κέρκυρα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μεγάλες αμμώδεις παραλίες και την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της πόλης. Η Τουρκία προσφέρει επίσης καταπληκτικά τοπία, με παραθαλάσσια χωριά στην χερσόνησο Μποζμπουρουν. Η γειτονική μας Ιταλία διαθέτει πολλές επιλογές, αλλά έναν εξαιρετικό προορισμό αποτελεί και η Ίμπιζα στην Ισπανία.

Η ακρή του Αμάλφι στην Ιταλία στην Ιταλία είναι πανέμορφη. (Φωτογραφία: Unsplash)

Διακοπές με δράση

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για διακοπές που περιλαμβάνουν δράση. Μια καλή απάντηση σε αυτό αποτελεί ένα ιστιοπλοϊκό. Σε περίπτωση που κατέχετε δίπλωμα μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία και να κάνετε εξάσκηση και σε περίπτωση που δεν έχετε φροντίσει γι’ αυτό υπάρχει πάντα διαθέσιμο επαγγελματικό πλήρωμα που θα φροντίσει για τα πάντα – η Ιταλία και η χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ιδέα για αυτό.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, ένα ταξίδι στο Σορέντο προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε την πολυσύχναστη Νάπολη, μαζί με μερικά από τα πιο εκπληκτικά αρχαία μνημεία της Μεσογείου, όπως η Πομπηία, καθώς και τις γοητευτικές πόλεις Αμάλφι και Ποζιτάνο.

Οι αρχές του φθινοπώρου είναι η ιδανική εποχή για να περπατήσετε σε ένα από τα εντυπωσιακά μονοπάτια μεγάλων αποστάσεων της Τουρκίας.

Η Βαλέτα στη Μάλτα. (Φωτογραφία: Unsplash)

Διακοπές με στυλ

Η λιγότερη κίνηση, οι πιο ήσυχοι δρόμοι και ο μικρότερος συνωστισμός στους ιστορικούς τόπους καθιστούν το φθινόπωρο μια δημοφιλή εποχή για περιηγητικές διακοπές. Τί πιο γραφικό από την Ισπανία με τα τάπας, την τέχνη και την αρχιτεκτονική της. Αν βρεθείτε εκεί περιηγηθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη στην Καταλονία, ή κατευθυνθείτε προς τις ορεινές πόλεις της Τοσκάνης και τους ελαιώνες της Ίστριας, για μια γκουρμέ περιήγηση γεμάτη φρέσκες τρούφες, κρασί και ελαιόλαδο τοπικής παραγωγής και πικάντικα τυριά και αλλαντικά. Επιπλέον, τα γραφικά χωριά των Τσίνκουε Τέρρε της Ιταλίας – μια σειρά από πολύχρωμες παραθαλάσσιες πόλεις στις ακτές της Λιγουρίας  αποτελούν καλή αφορμή για να επισκεφθείτε και την ζωντανή πόλη της Γένοβας.

Η ομορφιά της Μεσογείου είναι ότι τα πάντα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, καθιστώντας δυνατή τη γνωριμία με μια σειρά από εμβληματικές πόλεις ή αρχαία μνημεία μέσα σε μια εβδομάδα. Με μια κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορείτε να γνωρίσετε την  Κωνσταντινούπολη, το γραφικό κροατικό νησί Χβαρ και την πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, μια από τις πιο υποτιμημένες πόλεις της Μεσογείου. Βέβαια, κι η χώρα μας προσφέρεται για ανάλογες βόλτες στα ελληνικά νησιά. Μια περιήγηση από την Αθήνα γύρω από τις Κυκλάδες δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Η γοητευτική Μινόρκα στην Ισπανία. (Φωτογραφία: Unsplash)

Διακοπές  σε βίλα

Αν τα γούστα σας είναι κάπως πιο «τσιμπημένα», ανακαλύψτε τη διακριτική γοητεία της Μινόρκα, πολύ πιο ήσυχη από τα πιο γνωστά αδέρφια της στις Βαλεαρίδες, με βίλες ακριβώς δίπλα στην κρυστάλλινη θάλασσα ή στην ενδοχώρα με μονοπάτια περιπάτου από την πόρτα. Αν θέλετε να πάτε κάπου με περισσότερη ζωντάνια, η Κυανή Ακτή της Γαλλίας με τα ρομαντικά της καταφύγια θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.