Το ταξίδι με έναν σύντροφο μπορεί να φέρει μια σειρά από προκλήσεις, από διαφορετικές προτιμήσεις σε δραστηριότητες μέχρι το που επιθυμεί ο καθένας να ξοδέψει τα χρήματα του.

Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με ένα σημαντικό τεστ συμβατότητας που δεν θέλετε να αποτύχετε, το να κάνετε ένα ταξίδι μαζί ως ζευγάρι δεν χρειάζεται να είναι μια τρομακτική εμπειρία.

«Τα ταξίδια για πολλά ζευγάρια είναι μια εμπειρία σύνδεσης, ένας χρόνος επανασύνδεσης, μια ευκαιρία να αποσύνδεσης από την καθημερινότητα», δήλωσε στην ιστοσελίδα HuffPost η Tracy Ross, κοινωνική λειτουργός που ειδικεύεται στη θεραπεία ζευγαριών και οικογενειών.

Τα ζευγάρια μπορούν να μειώσουν το άγχος οργανώνοντας τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων – όπως η κράτηση καταλυμάτων, η έρευνα για προορισμούς και η προετοιμασία των δρομολογίων

«Σκεφτείτε το ως φροντίδα της σχέσης σας, μια διαδικασία ανακάλυψης άλλων πτυχών του άλλου και εξερεύνησης του τι λειτουργεί για εσάς ως ζευγάρι», συμπλήρωσε.

Αν είχατε αρνητικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια προηγούμενων ταξιδιών ως ζευγάρι, μην απελπίζεστε. Mπορείτε να βελτιώσετε τον τρόπο που ταξιδεύετε μαζί, ώστε και οι δύο σύντροφοι να περάσουν ευχάριστα.

Προσωπικός χρόνος

«Το να ταξιδεύετε, συχνά σημαίνει ότι περνάμε πολύ χρόνο μαζί σε κλειστούς χώρους, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τα άτομα που χρειάζονται περισσότερο προσωπικό χώρο ή χρόνο μόνοι τους για να αναζωογονηθούν», δήλωσε η Mabel Yiu, σύμβουλος γάμου και διευθύντρια του Ινστιτούτου Γυναικείας Θεραπείας στην Καλιφόρνια.

«Ακόμα και όταν ταξιδεύετε μαζί, αφιερώστε λίγο προσωπικό χρόνο χώρια. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης και να επιτρέψει σε κάθε σύντροφο να αναζωογονηθεί με τον δικό του τρόπο».

Χρήματα

«Τα ζευγάρια μπορεί να μην τα πηγαίνουν καλά στα ταξίδια, επειδή έχουν διαφορετικές αρχές όσον αφορά τα χρήματα και σε τι τα ξοδεύουν όταν ταξιδεύουν», δήλωσε η Alysha Jeney, σύμβουλος σχέσεων και ιδρύτρια του Modern Love Counseling στην περιοχή του Ντένβερ.

«Ο ένας σύντροφος μπορεί να προτιμά πολυτελή καταλύματα και φαγητό, ενώ ο άλλος είναι πιο συνειδητοποιημένος ως προς τον προϋπολογισμό», σημείωσε η Yiu. «Συζητήστε και συμφωνήστε σε έναν προϋπολογισμό πριν από το ταξίδι. Διαθέστε χρήματα για διάφορες κατηγορίες – διαμονή, φαγητό, δραστηριότητες – και τηρήστε το πλάνο».

Μειώστε το άγχος με προγραμματισμό

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, συνεργαστείτε για να αποφασίσετε από κοινού τι μπορείτε να κάνετε στο ταξίδι σας -εκ των προτέρων.

«Ξεκαθαρίστε ποιος θα σχεδιάσει τι και ποιος θα είναι ο ρυθμός και το δρομολόγιο του ταξιδιού – υπερ-επικοινωνήστε» προέτρεψε η Ross. «Κάντε check in και check in ξανά».

Τα ζευγάρια μπορούν να μειώσουν το άγχος οργανώνοντας τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων – όπως η κράτηση καταλυμάτων, η έρευνα για προορισμούς και η προετοιμασία των δρομολογίων.

«Είμαι λάτρης της οργάνωσης ταξιδιών – ο σύζυγός μου δεν είναι», είπε η coach Damona Hoffman. «Έτσι, θα βουτήξω στα βαθιά διαβάζοντας κριτικές του TripAdvisor και του Yelp πριν κάνω κρατήσεις και στη συνέχεια βάζω τα πάντα στο κοινό μας ημερολόγιο και μερικές φορές και σε ένα Google Doc για να βεβαιωθώ ότι αισθάνεται ενήμερος και ότι έχει λόγο στις σημαντικές αποφάσεις του ταξιδιού μας, χωρίς να τον επιβαρύνω με τον προγραμματισμό και την έρευνα που δεν του αρέσει».

* Με πληροφορίες από: HuffPost.com | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Summertime