Travel tips: Τι δεν τρώμε και τι δεν πίνουμε κατά τη διάρκεια των πτήσεων
Ένα ταξίδι με αεροπλάνο μοιάζει πάντα με μια διασκεδαστική ιδέα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που αν τα ακολουθήσουμε, κάνουν τις πτήσεις μας καλύτερες.
- Πώς πέθανε στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Απεφάνθη ο ιατροδικαστής
- Εύβοια: Σοκαριστικοί ισχυρισμοί των πατροκτόνων – Η 26χρονη έριξε αγιασμό στο σώμα του πατέρα μετά τη δολοφονία
- Πληροφοριοδότης κατά της OpenAI βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Σαν Φρανσίσκο
- Οργασμοί ύπνου και μακροχρόνιες σχέσεις: Πέντε facts που μάλλον δεν ήξερες για το σεξ
Πριν λίγο καιρό μιλήσαμε για τα μικρά tips που χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιος αν θέλει να κοιμηθεί κατά την διάρκεια μιας πτήσης. Ενώ έχουμε ακόμα πει και για τις τροφές που καλό είναι να αποφύγουμε όταν χρειάζεται να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο. Τι γίνεται όμως κατά την διάρκεια του ταξιδιού; Υπάρχουν κανόνες στο τι τρώμε και τι πίνουμε;
Η αλήθεια είναι ότι κανόνες δεν υπάρχουν, παρά μόνο μικρές συμβουλές, προκειμένου να μην επηρεαστεί αρνητικά το σώμα μας, άρα και η ψυχολογία μας.
Κατά την διάρκεια μιας πτήσης η χαμηλή ατμοσφαιρική πίεση, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα μειωμένα επίπεδα οξυγόνου μπορούν να μας επηρεάσουν σωματικά. Έχοντας αυτό στο νου τους, αρκετοί διατροφολόγοι θεωρούν ότι κάποια φαγητά και ροφήματα καλό είναι να αποφεύγονται.
«Το φαγητό στα αεροπλάνα επίσης έχει την τάση να είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο και χαμηλής διατροφικής αξίας. Τα γεύματα τείνουν να είναι χαμηλά σε ίνες και υψηλά σε ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά, στοιχεία τα οποία επίσης μπορούν να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα» δήλωσε η διατροφολόγος Έλι Μπιρτς στο Conte Nast Traveler και συμπλήρωσε: «Τα αεροπλάνα έχουν συνήθως χαμηλότερη υγρασία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερους ρυθμούς αφυδάτωσης. Άρα η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα φαγητά του αεροπλάνου είναι το αλάτι, που μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση και να προκαλέσει πονοκεφάλους, κόπωση και σύγχυση
Μαζί της συμφωνεί και η διατροφολόγος Στέφανι Σμιθ, που θεωρεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ κατά την διάρκεια μιας πτήσης καλό είναι να αποφεύγεται. «Αν θέλετε να πιείτε αλκοόλ, επιλέξτε κάτι σαν το Bloody Mary, καθώς ο χυμός ντομάτας είναι πηγή ηλεκτρολυτών και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά» τονίζει.
Τέλος, στη μαύρη λίστα βρίσκεται και ο καφές, καθώς και προκαλεί αφυδάτωση και η καφεΐνη είναι διεγερτική, επομένως διεγείρει το νευρικό σας σύστημα και το αίσθημα του άγχους σε όσους φοβούνται τα αεροπλάνα.
Όσο για το φαγητό; Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το αλάτι, που μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση και να προκαλέσει πονοκεφάλους, κόπωση και σύγχυση. «Επομένως, είναι καλύτερο να επιλέγετε σνακ χωρίς πρόσθετο αλάτι και να αποφεύγετε γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης» τονίζει η Στέφανι Σμιθ.
* Με πληροφορίες από το Conte Nast Traveler
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις