Μήπως δίνετε όλη σας την προσοχή στην περιποίηση του προσώπου σας αλλά παραμελείτε το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας;

Ήρθε η ώρα για αλλαγή! Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι η φροντίδα του εαυτού σας είναι σημαντική—ειδικά όταν πρόκειται να φροντίσετε τον εαυτό σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Η φροντίδα του σώματός σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της καλής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Γι’ αυτό φτιάξαμε έναν πλήρη οδηγό για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς να δώσετε στο σώμα σας τη προσοχή που του αξίζει. Από συμβουλές και προϊόντα περιποίησης σώματος για τη θρέψη της ξηρής επιδερμίδας και την απολέπιση των νεκρών κυττάρων, μέχρι μερικά μυστικά για τη διατήρηση λαμπερής επιδερμίδας όλο το χρόνο.

Η φροντίδα του σώματος ξεκινάει στο ντους

Η τέλεια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος του σώματος ξεκινά στο ντους. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, όσο άνετο και χαλαρωτικό μπορεί να είναι ένα ζεστό ντους, μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Tο ντους με πιο κρύο νερό προσφέρει περισσότερα οφέλη στο δέρμα σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιος είναι ο τύπος του δέρματος σας προκειμένου να χρησιμοποιείται τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης σώματος. Για παράδειγμα, εάν έχετε ευαίσθητο ή εξαιρετικά ξηρό δέρμα, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε ένα λιγότερο τραχύ scrub σώματος και πιο πλούσιες ενυδατικές κρέμες.

Η επιλογή ενός καθαριστικού φιλικού προς το δέρμα είναι εξαιρετικής σημασίας. Απαλά, ενυδατικά καθαριστικά με ελάχιστα συστατικά είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα αφού σχεδόν κάθε τύπος δέρματος μπορεί να τα χειριστεί με ασφάλεια.

Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση είναι η διαδικασία αφαίρεσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος και είναι η βάση για την έναρξη της ρουτίνας περιποίησης του δέρματος του σώματός σας. Εκτός από την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, η απολέπιση βοηθά επίσης στην τόνωση της κυκλοφορίας και προετοιμάζει το δέρμα σας να απορροφήσει καλύτερα τα οφέλη των προϊόντων περιποίησης σώματος.

Για να κάνετε απολέπιση στο σώμα σας, κάντε μασάζ με ένα απολεπιστικό scrub στο βρεγμένο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις, σε όλο το σώμα σας. Λάβετε υπόψη ότι τα scrub για το σώμα σας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στο πρόσωπό σας.

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Εάν κάνετε ενυδάτωση στο ντους, χρησιμοποιήστε ένα αφρόλουτρο που είναι ειδικά ενυδατικό.

Από χωρίς άρωμα για άτομα με ευαίσθητο δέρμα έως εξαιρετικά ενυδατική για άτομα με ξηρό δέρμα, σίγουρα θα βρείτε την τέλεια κρέμα σώματος που ταιριάζει. Προσθέστε λοιπόν μια ενυδατική κρέμα στην πρωινή και βραδινή σας ρουτίνα και ετοιμαστείτε να κατακτήσετε τον κόσμο – ή τουλάχιστον την επιδημία του διψασμένου δέρματος.

Και φυσικά μην ξεχνάτε τα μαλλιά σας! Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner για τον τύπο των μαλλιών σας ενώ μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικά μια θεραπεία μαλλιών.

Λάδι σώματος

Ανεβάστε τη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας στο επόμενο επίπεδο με λάδι σώματος! Όχι μόνο ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα σας, αλλά σας δίνει και αυτή την ακαταμάχητη λάμψη. Πείτε αντίο στην ξηρή επιδερμίδα και γεια στη μεταξένια απαλότητα.

Περιποίηση προσώπου

Το δέρμα στο πρόσωπο μας είναι πολύ ευαίσθητο στους εξωτερικούς παράγοντες και η ισορροπία του μπορεί να διαταραχθεί πολύ εύκολα. Οι καιρικές συνθήκες, η μη ισορροπημένη διατροφή, ο τρόπος ζωής  και φυσικά το άγχος είναι μόνο μερικούς από τους παράγοντες που το πρόσωπο σας όχι μόνο χάνει την λάμψη του, αλλά δείχνει κουρασμένο και γερασμένο.

Και μπορεί η σταδιακή «γήρανση» του προσώπου να είναι μια απόλυτη φυσική διαδικασία, ωστόσο στο κεφάλαιο του skincare, υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα περιποίησης προσώπου που βοηθούν ώστε το δέρμα σας να παραμένει υγιές, καθαρό και λαμπερό.

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος. To πρωί καθαρίστε το πρόσωπό σας με το προϊόν της επιλογής σας και χλιαρό νερό για 30 δευτερόλεπτα, ενώ το βράδυ κάντε διπλό καθαρισμό για να απομακρύνετε και το τελευταίο ίχνος χρωστικών, ρύπων, σμήγματος, αντηλιακού, που έχουν “κάτσει” στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά, από τη ρουτίνα ομορφιάς δε πρέπει να λείπει η καθημερινή ενυδάτωση.

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό και να ξαναβρεί τη χαμένη του λάμψη κάντε τακτικά θεραπείες προσώπου, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα serum ή μάσκες.

Όλα τα προϊόντα υγείας και ομορφιάς για το σώμα και πρόσωπο σας θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στη δική σας επιδερμίδα.

Κάντε τις αγορές σας από την πλατφόρμα και η κρέμα σας θα φτάσει γρήγορα και άμεσα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε με δωρεάν μεταφορικά, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα στην κατηγορία Υγεία & Ομορφιά.