Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λιακούλη: Όποιος/α δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον της ανάταξης της χώρας, να «πάει σπίτι του»

Λιακούλη: Όποιος/α δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο καθήκον της ανάταξης της χώρας, να «πάει σπίτι του»

«Η πολιτική δεν είναι χόμπι, δεν αποτελεί υλικό αποκλειστικά για τα social media, δεν είναι στόχος της να παράγει influencers», τονίζει η Ευαγγελία Λιακούλη

«Από τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, ‘μήτρα’ της πολιτικής, θα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές ισοζύγιο μεταξύ πολιτικής και παραπολιτικής, που μοιραία, κατά καιρούς, προκύπτει. Αν η παραγωγή παραπολιτικής ξεπεράσει αυτήν της καθαρής πολιτικής, τότε, πραγματικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, αναφερθείσα στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «οι διαδικασίες αρχαιρεσίας προχωρούν και ακολουθούν μέχρι στιγμής κατά γράμμα το καταστατικό μας, χωρίς εσωτερικά θέματα, χωρίς εσωστρέφεια, είναι μια καθαρή πολιτική διαδικασία».

«Η πολιτική δεν είναι χόμπι»

Η Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας για τη γενική πολιτική κατάσταση, τόνισε χαρακτηριστικά πως «η πολιτική δεν είναι ‘χόμπι’, δεν αποτελεί υλικό αποκλειστικά για τα social media, δεν είναι στόχος της να παράγει influencers και ούτε κύριο μέλημά της είναι η αυτοαναφορικότητα με καρδούλες και likes, αλλά αντιθέτως η  πολιτική είναι χρέος, με πρώτιστο μέλημα αυτών που την υπηρετούν να είναι η επέκταση της δυνατής φωνής των πολιτών και να παράγουν σχέδιο με όραμα, για τη χώρα και τους ανθρώπους μας».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που κλήθηκε να διαχειριστεί, με μεγαλύτερο βέβαια αυτό της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών»

Σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν, αλλά και την αδυναμία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να δώσει πειστικές απαντήσεις, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «όλα είναι στον ‘αυτόματο πιλότο’».

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ελάχιστα έπραξαν για τη χειμαζόμενη από την κλιματική αλλαγή χώρα και ειδικά τη Θεσσαλία, για τις ‘αστείες’ έως εξαιρετικά άδικες αποζημιώσεις των παραγωγών από τον Daniel και τις περυσινές πλημμύρες, για τους κτηνοτρόφους που εδώ και ενάμιση μήνα χάνουν το ζωικό τους κεφάλαιο από την πανώλη των αιγοπροβάτων», υπογράμμισε η βουλευτής Λάρισας.

«Ο Μητσοτάκης απέτυχε πολλαπλά στις εξετάσεις της πολιτικής προστασίας»

Επισήμανε, μάλιστα, πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του απέτυχαν πολλαπλά στις ‘εξετάσεις’ που εδώ και 5 χρόνια δίνουν στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με τις θεομηνίες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς να πλήττουν τους πολίτες και να αφήνουν τη χώρα σε ερείπια – κάτι για το οποίο μας εγκάλεσε μόλις προχθές η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ όπως αποκαλύφθηκε από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν με σχετική ερώτησή τους να αναδείξουν το ζήτημα, η Ελλάδα είναι τελευταία στην απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε ό,τι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας – απορρόφησε μόνο το 1% των διαθέσιμων κονδυλίων –  ενώ αποτελούμε και ουραγό σε σχέση με την πρόληψη αυτών των καταστάσεων».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που κλήθηκε να διαχειριστεί, με μεγαλύτερο βέβαια αυτό της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, που καθημερινά φτωχοποιούνται από τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας ή τις ‘απλησίαστες’ διακοπές για την πλειονότητά τους», ανέφερε, προσθέτοντας: «και βέβαια, απέτυχαν ολοκληρωτικά στα ζητήματα αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ και της πραγματικά καθολικής και δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους, όπως προφανώς απέτυχαν να πραγματώσουν τις ελάχιστες προσδοκίες των πολιτών και στο μέτωπο της δημόσιας εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας».

«Όποιος/α δεν μπορεί, στο σπίτι, τα χόμπι και τον κήπο του»

Καταλήγοντας, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε πως «απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν, θα πρέπει όλοι εμείς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης – και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ – να συναισθανθούμε και να αναλάβουμε το βάρος και την ευθύνη που μας αναλογεί και να πράξουμε το ιστορικό μας χρέος για την ανάταξη της χώρας. Όποιος/α δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον, θα πρέπει να ‘πάει σπίτι του’ και να ασχοληθεί με τα χόμπι του και τον κήπο του», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στο Open.

Only in

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ: Ο τυφώνας Μπέριλ έδειξε το μέλλον - Ο χάρτης του Ατλαντικού που τρομάζει

Η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο τη θαλάσσια ζωή, αλλά και μεγάλες πόλεις - Τι ρόλο παίζει η αύξηση της θερμοκρασίας στον Βόρειο Ατλαντικό στη δημιουργία τυφώνων σαν τον καταστροφικό Μπέριλ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024