Βολές στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή πρωινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ένα κράτος δε μπορεί να έχει παντού γιατρούς», δήλωσε με κυνισμό ο υπουργός διάλυσης της Υγείας με αφορμή τον θάνατο μιας γυναίκας, παραδεχόμενος ότι δε προτίθεται να κάνει τίποτα προκειμένου οι κάτοικοι των ορεινών, των νησιωτικών, των απομακρυσμένων περιοχών να έχουν ισότιμη μεταχείριση στην υγεία».

«Η δραστική αλλαγή πολιτικής για το ΕΣΥ αποδεικνύεται καθημερινά πως είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου»

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «προφανώς για τον Άδωνι Γεωργιάδη οι θάνατοι λίγα μέτρα από περιφερειακά ιατρεία, οι διακομιδές στα νοσοκομεία στις καρότσες αγροτικών, οι εξαντλητικές εφημερίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι μια κανονικότητα με την οποία όχι μόνο έχει συμφιλιωθεί αλλά την υπερασπίζεται κιόλας».

Καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «η δραστική αλλαγή πολιτικής για το ΕΣΥ αποδεικνύεται καθημερινά πως είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Οι κυνικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» αντιπαρήλθε το γεγονός ότι κάθε μέρα καλείται να απαντήσει σε κάποια καταγγελία που καταδεικνύουν ότι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές περνούν θερινό… Γολγοθά και διερωτήθηκε κυνικά για το εάν «υπάρχει μήπως Εθνικό Σύστημα Υγείας στον κόσμο που να μην έχει προβλήματα;».

«Τα χιλιάδες περιστατικά που καθημερινά πάνε καλά, δεν πρόκειται να τα ακούσετε, αν όμως συμβεί η παραμικρή στραβή θα σπεύσουν όλοι να κατηγορήσουν το ΕΣΥ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι ψευδής», είπε και συνέχισε λέγοντας πως:

«Στον Βόλο μια τουρίστρια έπαθε ανακοπή Σάββατο και είναι λογικό να μην υπήρχε γιατρός, διότι έτσι συμβαίνει σε κάθε Περιφερειακό Νοσοκομείο της χώρας από την εποχή των αείμνηστων Γεννηματά και Αυγερινού. Ωστόσο, το ασθενοφόρο έφτασε στα 20 λεπτά από τον Δομοκό, όπως και η νοσηλεύτρια ήταν άρτια εξοπλισμένη. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τη σώσουμε, διότι ήταν βαριάς μορφής η ανακοπή. Επίσης, η έγκυος στην Πρέβεζα είχε συνεχή παρακολούθηση και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κλινική νεογνών στην περιοχή, αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο, συνοδεία ειδικευμένης γυναικολόγου και όχι αγροτικής γιατρού που γράφτηκε ψευδώς. Τέλος, η γιατρός στη Σάμο δεν έπαθε εγκεφαλικό, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι έχουμε τεράστια προβλήματα στο νησί».

Σε άλλη τοποθέτησή του, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», είπε πως «κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς».