Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αθηνά Λινού (ΣΥΡΙΖΑ) στο in: Δεν παραιτούμαι – θα κάνω μήνυση στον Πολάκη 

Αθηνά Λινού (ΣΥΡΙΖΑ) στο in: Δεν παραιτούμαι – θα κάνω μήνυση στον Πολάκη 

Το in επικοινώνησε με την κ. Λινού για τις επόμενες κινήσεις της και τον Πολάκη 

Δεν επιβεβαιώνει σενάρια περί παραίτησης (και από την βουλευτική έδρα) η Αθηνά Λινού και προαναγγείλει μέσω του in μήνυση κατά του κ Παύλου Πολάκη. Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες μετά τις καταγγελίες και την έρευνα που πραγματοποιεί ο προεδρος Κασσελακης για τους ισχυρισμούς κατά της κ. Λινου και το ινστιτούτο «Prolepsis». Το in επικοινώνησε με την κ. Λινού για διευκρινίσεις ως προς τις επόμενες κινήσεις της με αφορμή τα όσα καταγγέλλει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (νυν ανεξάρτητος) αλλά στέλεχος του κόμματος Παύλος Πολακης.

Η κ. Λινού μιλώντας στο in αναφέρει ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, και πως η πρόθεσή της είναι να μηνύσει τόσο τον κ Παύλο Πολάκη, όσο και τα μέσα.

Ο Παύλος Πολάκης έχει εξαπολύσει σφοδρα πυρά εναντίον της βουλευτού για το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων του Ινστιτουτου και στην οποία κ. Λινου «χρεώνεται» και η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκρουση έχει προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις, το οποίο φανηκε μαι στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ Πολακης έθεσε θέμα ηγεσίας.

Η κ Λινού έχει απαντήσει ότι όλα τα προγράμματα του ινστιτούτου ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς.

Σύμφωνα με την ίδια, για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό», ισχυρίζεται η κ. Λινού.

Έρευνα από το ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται αποφάσεις από τον Κασσελακη

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονιζεται πως το γραφείο του προέδρου ερευνά τα δημοσιεύματα για την κ. Λινου. Η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον πρόεδρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στεφανος Κασσελακης αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο ζήτημα, μετά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της ΠΓ όπου ο κ Πολακης έθεσε θέμα ηγεσίας αφήνοντας αιχμές, μεταξύ άλλων, για το θεμα της κ. Λινού.  Ο κ Κασσελακης είπε {…Δε μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα…}.

Only in

Οι ίντριγκες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τους «87» και τους 8 «κρυπτόμενους», κούρασαν τον κόσμο

Το γάντι του Πολάκη στον Κασσελάκη για την ηγεσία, ο «ανταρτοπόλεμος» των προσκείμενων στον Τσίπρα κι ένας ΣΥΡΙΖΑ που έχει κουράσει την κοινωνία με την συνεχιζόμενη εσωστρέφειά του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024