Τον επόμενο σταθμό στη καριέρα του βρήκε ο Απόστολος Βέλλιος, με τον Έλληνα επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Νέα Σαλαμίνα.

Ο έμπειρος φορ αγωνιζόταν στην Τσβόλε

Μετά από μια διετία στην Ολλανδία και τη Τσβόλε (61 ματς – 15 γκολ,8 ασίστ), ο 32χρονος φορ θα αγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το όγδοο διαφορετικό στην ποδοσφαιρική του διαδρομή μέχρι τώρα.

Ο Βέλλιος διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα αφού έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων, στην Αγγλία με τις Έβερτον, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μπλάκπουλ, στην Ιταλία με την Άσκολι και στο Βέλγιο με τις Λιρς και Μπέβερεν.

Στη χώρα μας, ο Βέλλιος έχει φορέσει τη φανέλα των Ηρακλή, Ατρόμητου και Λαμίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυπριακού συλλόγου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του επιθετικού από την Ελλάδα, Απόστολου Βέλλιου για την ποδοσφαιρική περίοδο 2024-2025 μετά και την σύναψη συμφωνίας για ελευθέρα μεταγραφής του με την ολλανδική ομάδα PEC Zwolle.

Ο Απόστολος αγωνιζόταν από την περίοδο 2022-2023 στην PEC Zwolle ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Ολλανδίας καταγράφοντας 60 συμμετοχές έχοντας 15 τέρματα, σε πρωτάθλημα και κύπελλο βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα να φτάσει στους στόχους της.

Στην καριέρα του, μεταξύ άλλων, έχει αγωνιστεί στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με τα χρώματα της Έβερτον, στην Αγγλική Τσάμπιονσιπ με τα χρώματα της Νόττινγχαμ Φόρεστ, στην Τζούπιλερ Προ Λιγκ στο Βέλγιο με τα χρώματα της Λιρείας και της Waasland-Beveren και στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Ηρακλή, του Ατρόμητου και της Λαμίας.

Επιπρόσθετα, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, έχει καταφέρει να αγωνιστεί με τα γαλανόλευκα της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών καθώς υπήρξε και βασικό μέλος των νεαρότερων συγκροτημάτων της Εθνικής.

Ο ποδοσφαιριστής έχει περάσει με επιτυχία όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του κ. Χριστοδούλου».