Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Ιωαννίδης τον κράτησε ζωντανό (vids)

Λανς – Παναθηναϊκός 2-1: Ο Ιωαννίδης τον κράτησε ζωντανό (vids)

Το γκολ του Φώτη Ιωαννίδη διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στο League Stage του Conference League.

Απέφυγε τα χειρότερα και ελπίζει ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός! Η Λανς επικράτησε με 2-1 των «πράσινων» στο «Φελίξ Μπολάρ» εκμεταλλευόμενη το εξαιρετικό της πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχε και τα δύο γκολ ενώ από το 22′ έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Μεδίνα.

Το απίθανο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, άφησε τα πάντα ανοιχτά για την επόμενη εβδομάδα, με το «τριφύλλι» να ψάχνει μία πολύ καλύτερη εμφάνιση αν θέλει να προκριθεί.

Πώς ξεκίνησαν

Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός που είχε τον Ντραγκόφσκι στο τέρμα και τους Κώτσιρα, Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Αράο και Τσέριν ήταν στον άξονα με Τετέ, Τζούριτσιτς στα άκρα και τον Μπακασέτα πίσω από τον Ιωαννίδη.

Από την άλλη, η Λανς ξεκίνησε με τον Σαμπά στο τέρμα και τριάδα στην άμυνα τους Γκραντίτ, Ντάνσο και Μεδίνα. Φρανκόφσκι και Μασάδο ήταν στα δύο άκρα, με τους Τόμασον, Ντιουφ και Περέιρα στον άξονα ενώ Σοκότα και Σαΐντ ξεκίνησαν στην επίθεση.

Γκολ από τα… αποδυτήρια

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα για τους «πράσινους» καθώς μόλις στο 4’ η Λανς άνοιξε το σκορ. Ο Σοκοτά βρήκε εξαιρετικά τον Φρανκόφσκι δεξιά και εκείνος αφού υποδέχθηκε την μπάλα τιμώρησε την αδράνεια της άμυνας και έκανε το 1-0. Σαΐντ και Ντιουφ είχαν ακόμη δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο όπου ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες προϋποθέσεις στην κόντρα, αλλά δεν απείλησε.

Ελπίδα μέσω της αποβολής αλλά…

Οι ισορροπίες του ματς φάνηκε να αλλάζουν όταν στο 22’ ο Μεδίνα, που είχε ήδη κίτρινη, αποβλήθηκε μέσω VAR με απευθείας κόκκινη για πάτημα στον Μπακασέτα. Από την εκτέλεση του φάουλ ο Σαμπά πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Τσέριν κι ενώ στη συνέχεια Τσούρισιτς και Γεντβάι είδαν τα σουτ τους μέσα από την περιοχή να κοντράρουν.

Κι εκεί που έδειχνε η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να έχει αναθαρρήσει μετά την αποβολή, δέχθηκε και δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση στο 34’. Ο Μασάδο τσίμπησε την μπάλα από τον Αράο στο κέντρο, έβγαλε γρήγορα την κόντρα και ο Σαΐντ με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 2-0. Από εκείνο το σημείο μέχρι και την ανάπαυλα, οι Γάλλοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς που κύλησε χωρίς ευκαιρία.

Το πήρε πάνω του ο Ιωαννίδης

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η εικόνα του ματς δεν ήταν πολύ διαφορετική, ωστόσο στο 53’ ήρθε ο Ιωαννίδης με μία παγκόσμιας κλάσης ενέργεια να βάλει ξανά στο ματς την ομάδα του. Ο διεθνής φορ πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή, γύρισε, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με τελείωμα μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Τον έσωσε ο Ντραγκόφσι, το πάλεψε με τις αλλαγές ο Αλόνσο

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λανς έφτασε μία ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά ο Ντραγκόσφκι με σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Ντάνσο έσωσε τους «πράσινους». Στη συνέχεια ο Αλόνσο άλλαξε όλη τη δεξιά του πλευρά βάζοντας στο ματς τους Πελίστρι και Βαγιαννίδη αντί των Τετέ, Κώτσιρα, αλλά ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να δημιουργήσει και η Λανς κρατούσε εύκολα.

Ο Πελίστρι πήγε στα αριστερά μετά το 80’ όταν μπήκε ο Λημνιός στο ματς και με κίνηση από εκεί προς τον άξονα κέρδισε αρχικά πέναλτι στο 86’ για χέρι αμυντικού σε σουτ που επιχείρησε, αλλά ο Μπογκάρ άλλαξε απόφαση όταν κλήθηκε στο VAR να δει τη φάση.

Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ, ευκαιρία δεν δημιούργησαν όμως και πλέον θα τα δώσουν όλα την επόμενη εβδομάδα για την ανατροπή.

Λανς (Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο, Ντα Κόστα (26’ Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαϊντ (70’ Λασκαρί).

Παναθηναϊκός (Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67’ Βαγιαννίδης), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (67’ Πελίστρι), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (80’ Λημνιός), Ιωαννίδης.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024