Ενίσχυση στην γραμμή κρούσης για τα ΧανιάΟι Κρητικοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Δημήτρη Πινακά, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος και έρχεται να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της Super League 2.

Την τελευταία τριετία ο 23χρονος επιθετικός ανήκε στον Ολυμπιακό, ενώ με τη δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων πραγματοποίησε 54 συμμετοχές (8 γκολ, 4 ασίστ).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κρητικής ομάδας:

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού, Δημήτρη Πινακά με ελεύθερη μεταγραφή.

Γεννημένος την 1η Σεπτεμβρίου του 2001 στη Λάρισα, το νέο απόκτημα της ομάδας μας αγωνίζεται ως σέντερ φορ, ενώ επίσης μπορεί να παίξει στις θέσεις του επιθετικού μέσου και του δεξιού εξτρέμ.Eκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους Ατρόμητους Λάρισας, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΛ με την οποία αγωνίστηκε σε όλες τις ομάδες υποδομών της συλλόγου.

Το 2018, σε ηλικία 17 ετών, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την ΑΕΛ σε ένα αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ τη σεζόν 2019-2020 αγωνίστηκε οκτώ φορές στο πρωτάθλημα της Super League 1 και παράλληλα είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κ19 της κατηγορίας, σημειώνοντας επτά γκολ. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, 2020-21 του δόθηκαν περισσότερες ευκαιρίες να δείξει το ταλέντο του και τις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Σε μια εξαιρετική για τον ίδιο χρονιά, κατέγραψε 29 συμμετοχές με τη φανέλα της Λάρισας στο πρωτάθλημα της Super League 1, ενώ πέτυχε και 7 γκολ. Οι εμφανίσεις του εκείνη τη σεζόν του έδωσαν και το διαβατήριο για τον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. Την σεζόν 2021-22 με τη δεύτερη ομάδα των «ερυθρολεύκων» αγωνίστηκε 22 φορές στο πρωτάθλημα της Super League 2, έχοντας πέντε γκολ και δυο ασίστ.

Την επόμενη χρονιά δόθηκε για έξι μήνες δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού, τη φανέλα του οποίο φόρεσε τέσσερις φορές στο κυπριακό πρωτάθλημα, σημειώνοντας ένα γκολ. Τον Ιανουάριου του 2022 επέστρεψε στον Ολυμπιακό Β καταγράφοντας μέχρι το τέλος της σεζόν 12 συμμετοχές με δυο γκολ και τρεις ασίστ. Την χρονιά που πέρασε μέτρησε στο πρωτάθλημα της Super League 2 20 εμφανίσεις με ένα τέρμα.

Τον Δεκέμβριο του 2018 χρίστηκε διεθνής με την Εθνική ομάδα U18, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Εθνική U21.

Δημήτρη, καλώς ήρθες στην μεγάλη οικογένεια της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ!».