Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μάθιου Πέρι: Έτοιμος να δεχτεί και πάλι ασθενείς ο γιατρός που προμήθευε με κεταμίνη τον ηθοποιό

Μάθιου Πέρι: Έτοιμος να δεχτεί και πάλι ασθενείς ο γιατρός που προμήθευε με κεταμίνη τον ηθοποιό

«Ο κατηγορούμενος το είδε αυτό ως μια ευκαιρία να βγάλει χρήματα από τον κ. Πέρι», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, ωστόσο ο γιατρός επιστρέφει στο ιατρείο του εντός εβδομάδας σύμφωνα με το δικηγόρο του.

Ένας γιατρός που σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς κερδοσκοπούσε εις βάρος του ηθοποιού Μάθιου Πέρι εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα εθισμού του και προμηθεύοντας τον με κεταμίνη, το φάρμακο που τελικά τον σκότωσε, θα συνεχίσει να δέχεται ασθενείς στο ιατρείο του, δήλωσε ο δικηγόρος του στο CNN την Τρίτη.

Ο Plasencia αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων και παρέδωσε το διαβατήριο και την άδεια DEA, που του επέτρεπε να συνταγογραφεί ουσίες που υπόκεινται σε έλεγχο

Ο Salvador Plasencia, από τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, είναι μεταξύ των πέντε ατόμων που κατηγορούνται για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού. Οι εισαγγελείς λένε ότι ένα δίκτυο εμπόρων και προμηθευτών ναρκωτικών ήταν υπεύθυνο για τη διανομή της κεταμίνης που σκότωσε τον Πέρι.

Ο Πέρι, ο οποίος πρωταγωνιστούσε ως Τσάντλερ Μπινγκ στο «Friends», πέθανε τον Οκτώβριο του 2023 σε ηλικία 54 ετών από «οξείες συνέπειες της κεταμίνης» και τον επακόλουθο πνιγμό, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας του γραφείου ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες.

Salvador Plasencia

Η ιατρική άδεια του Plasencia

Ο Stefan Sacks, δικηγόρος του Plasencia, δήλωσε ότι ο πελάτης του θα επιστρέψει στο ιατρείο του στο Malibu Canyon Urgent Care «αυτή την εβδομάδα».

Ο Plasencia έχει δηλώσει αθώος για την κατηγορία της συνωμοσίας για διανομή κεταμίνης, για επτά κατηγορίες διανομής κεταμίνης και για δύο κατηγορίες αλλοίωσης και παραποίησης εγγράφων ή αρχείων που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή έρευνα.

Τρία από τα πέντε άτομα που κατηγορούνται για τον θάνατο του Πέρι έχουν καταλήξει σε συμφωνίες ομολογίας. Όταν ρωτήθηκε την Τρίτη αν ο Plasencia είχε εξετάσει το ενδεχόμενο συμφωνίας ομολογίας, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πει κάτι τέτοιο, επειδή η ομάδα υπεράσπισης δεν είχε ακόμη λάβει κανένα από τα στοιχεία της κατηγορούσας αρχής στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Estrada, σε ένα μήνυμα του Σεπτεμβρίου του 2023, ο Plasencia έγραψε: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος;»

Ο Plasencia αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων και παρέδωσε το διαβατήριο και την άδεια DEA, που του επέτρεπε να συνταγογραφεί ουσίες που υπόκεινται σε έλεγχο. Η δίκη του έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου.

Το Ιατρικό Συμβούλιο της Καλιφόρνιας είναι ενήμερο για τις κατηγορίες σε βάρος του Plasencia και ενός άλλου γιατρού που έχει κατηγορηθεί σε σχέση με τον θάνατο του Πέρι, δήλωσε στο CNN την Κυριακή η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Alexandria Schembra. Και οι δύο γιατροί βρίσκονται υπό έρευνα από το συμβούλιο, αλλά δεν τους έχουν επιβληθεί περιορισμοί, δήλωσε η Schembra.

Η ιατρική άδεια του Plasencia είναι ενεργή μέχρι τον Οκτώβριο του 2024, σύμφωνα με το ιατρικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εντολή του δικαστή, οι ασθενείς του Plasencia πρέπει να υπογράψουν ένα έντυπο συναίνεσης που αναγνωρίζει την εκκρεμή ομοσπονδιακή υπόθεση εναντίον του και ότι ο Plasencia δεν μπορεί να συνταγογραφεί ουσίες που υπόκεινται σε έλεγχο.

Για τι κατηγορείται ο Plasencia;

Περίπου ένα μήνα πριν από το θάνατο του Πέρι, ο Plasencia έμαθε ότι ο ηθοποιός ενδιαφερόταν να αγοράσει κεταμίνη και επικοινώνησε με έναν άλλο γιατρό – τον Dr. Mark Chavez, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Chavez παρείχε στον Plasencia την κεταμίνη που δόθηκε στον Πέρι μέσω δόλιας συνταγής, σύμφωνα με έγγραφο που αναφέρει τις κατηγορίες εναντίον του.

«Ο κατηγορούμενος Plasencia το είδε αυτό ως μια ευκαιρία να βγάλει χρήματα από τον κ. Πέρι», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Martin Estrada, προσθέτοντας ότι ο Plasencia έγραφε σε μηνύματα κειμένου ότι ήθελε να είναι ο μοναδικός προμηθευτής του ηθοποιού.

Σύμφωνα με τον Estrada, σε ένα μήνυμα του Σεπτεμβρίου του 2023, ο Plasencia έγραψε: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος;».

Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Plasencia αγόρασε κεταμίνη από τον Chavez, πούλησε φιαλίδια του φαρμάκου στον βοηθό του Πέρι και δίδαξε στον βοηθό πώς να χορηγεί το φάρμακο.

Ο Plasencia πήγε επίσης στο σπίτι του Πέρι για να παραδώσει την κεταμίνη και έκανε ακόμη και ένεση του φαρμάκου στον Πέρι στο πίσω μέρος ενός οχήματος σε ένα πάρκινγκ, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Στις 12 Οκτωβρίου, περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από το θάνατο του Πέρι, ο Plasencia «χορήγησε μια μεγάλη δόση» στον Πέρι που προκάλεσε την αύξηση της αρτηριακής πίεσης του Πέρι και τον πάγωσε, χωρίς να μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Plasencia θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και μία δεκαετία για κάθε κατηγορία που σχετίζεται με την κεταμίνη και έως και 20 χρόνια για κάθε κατηγορία παραποίησης αρχείων, ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου.

*Με πληροφορίες από: CNN

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024