Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στις ΗΠΑ: «Στο όνομα όλων των Αμερικανών» υποψήφια πρόεδρος η Κάμαλα Χάρις – «Ο Τραμπ είναι ασόβαρος»

Εκλογές στις ΗΠΑ: «Στο όνομα όλων των Αμερικανών» υποψήφια πρόεδρος η Κάμαλα Χάρις – «Ο Τραμπ είναι ασόβαρος»

«Δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», υπογράμμισε η Καμάλα Χάρις στην ομιλία της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο

Η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο, ονομάστηκε υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών», ανεξαρτήτως «κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας», όπως «αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε η αντιπρόεδρος και υποψήφια πρόεδρος Κάμαλα Χάρις στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων.

Στιγμιότυπο από τη διαδικασία

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία της στο συνέδριο του κόμματός της, προσάπτοντάς του πως θέλει να γυρίσει τη χώρα «πίσω», στο «παρελθόν», με το εξαιρετικά συντηρητικό πρόγραμμά του.

«Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα κι έχει σκοπό, κατ’ αυτή, να «γυρίσει τη χώρα μας στο παρελθόν».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος»

Το πλήθος των συνέδρων αντέδρασε φωνάζοντας ρυθμικά ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας της, «δεν γυρνάμε πίσω».

Υποσχόμενη να είναι η πρόεδρος «όλων των Αμερικανών», η Κάμαλα Χάρις σχολίασε πως παρότι «από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές».

Τονίσε ακόμη πως θα σταθεί «σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο NATO» και δεν θα γίνει «φίλη δικτατόρων» αν εκλεγεί τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας τις φραστικές επιθέσεις εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν θα γίνω φίλη τυράννων και δικτατόρων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που υποστηρίζουν τον Τραμπ, επειδή ξέρουν πως είναι εύκολο να χειραγωγηθεί με κολακείες και χάρες, επειδή ξέρουν ότι δεν θα επιδίωκε ποτέ να λογοδοτήσουν αυταρχικοί ηγέτες, καθώς κι ο ίδιος θέλει να είναι αυταρχικός ηγέτης», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος στην ομιλία της αφού αποδέχθηκε το χρίσμα της παράταξής της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα).

«Θα περάσουμε μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη»

Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε να δημιουργήσει οικονομία που «θα επιτρέπει σε όλους να πετύχουν», που θα προσφέρει «ευκαιρίες», καθώς και να προωθήσει μειώσεις φόρων «για τη μεσαία τάξη» αν αναλάβει την εξουσία.

Η νυν αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε πως πρόθεσή της είναι να δημιουργηθεί οικονομία «όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνίζεται και να τα καταφέρνει, είτε ζει σε αγροτική περιοχή, σε μικρή ή σε μεγάλη πόλη».

Ακόμη, υποσχέθηκε να προωθήσει μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ αδιαφορεί γι’ αυτήν.

«Αντί για την αύξηση φόρων του Τραμπ, θα περάσουμε μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη που θα ωφελήσει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η κυρία Χάρις επιχειρηματολόγησε πως τα σχέδια του κ. Τραμπ για αύξηση δασμών θα συνεπάγονταν αυξήσεις τιμών.

Χαρακτήρισε τη βελτίωση της κατάστασης για τη μεσαία τάξη «καθοριστικό στόχο» της δυνητικής προεδρίας της.

Ο Τιμ Γουόλς ζήτησε δράση και ενθουσίασε το πλήθος στο συνέδριο των Δημοκρατικών

«Θα έχετε χρόνο να κοιμηθείτε όταν πεθάνετε!» είπε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Τιμ Γουόλς στο συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του κόμματος και στη δράση που θα πρέπει να αναπτύξουν καθώς οι εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν.

Εμφανιζόμενος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις απηύθυνε την Τετάρτη, κατά την τρίτη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος έκκληση προς τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν.

«Μένουν μόνο 76 ημέρες, δεν είναι τίποτα», δήλωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα. «Δουλειά μας, για όσους μας παρακολουθούν, είναι να ετοιμαστούμε για δράση», υπογράμμισε απευθυνόμενους στους χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος, από τους οποίους ζήτησε «να χτυπήσουν πόρτες», «να κάνουν τηλεφωνήματα και δωρεές».

Only in

Ο σκύλος που καταπίνει λαίμαργα το φαγητό του χρειάζεται την προσοχή σας

Ένας σκύλος που τρώει με βουλιμία, μπορεί να το κάνει επειδή η τροφή του είναι εύγευστη. Αλλά υπάρχει και η περίπτωση, η πράξη του αυτή να φανερώνει και άλλα πράγματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024