Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o

Ισπανία: Μετανάστης σώζει παιδί που έχει κρεμαστεί από μπαλκόνι

Ο Σούζα, χωρίς δεύτερη σκέψη, πήδηξε στο μπαλκόνι, πιάνοντας γερά τα κάγκελα και άρχισε να κινείται προσεκτικά κατά μήκος της στενής προεξοχής προς το παιδί.

Ένας Βραζιλιάνος μετανάστης που ζει στην Ισπανία, έχει χαρακτηριστεί ως ήρωας μετά από μια γενναία πράξη, σώζοντας τη ζωή ενός μικρού παιδιού, που κρεμόταν από μπαλκόνι δεύτερου ορόφου.

Ο Φελίπε Νταβίντ Σούζα, πήγαινε σπίτι του όταν άκουσε ξαφνικά φωνές ενός μικρού παιδιού.

Ρίχνοντας μια ματιά, είδε ένα πλήθος να έχει συγκεντρωθεί στον δρόμο, δείχνοντας προς το μπαλκόνι δίπλα από εκεί που δούλευε.

Ένας εξάχρονος κρεμόταν επικίνδυνα από το μπαλκόνι, με το μισό του σώμα να βρίσκεται έξω από τα κάγκελα και το ένα του πόδι να αιωρείται στο κενό. Το παιδί φαινόταν «παγωμένο« από τον φόβο, ενώ οι παρευρισκόμενοι του φώναζαν απεγνωσμένα να επιστρέψει μέσα στο διαμέρισμα.

«Το έκανε χωρίς να το σκεφτώ»

Ο Σούζα, χωρίς δεύτερη σκέψη, πήδηξε στο μπαλκόνι, πιάνοντας γερά τα κάγκελα και άρχισε να κινείται προσεκτικά κατά μήκος της στενής προεξοχής προς το παιδί. «Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ», είπε αργότερα στους δημοσιογράφους.

Η Ινές Σου, ιδιοκτήτρια ενός κοντινού καφέ, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθούσαν με αγωνία τη διάσωση από κάτω. Όπως ανέφερε, οι γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία και είχαν αρχίσει να φέρνουν μαξιλάρια στον δρόμο, σε περίπτωση που το παιδί έπεφτε. Ξαφνικά, ο Σούζα εμφανίστηκε, φαινομενικά από το πουθενά. «Όλοι είχαμε την καρδιά μας στον λαιμό», είπε.

Πάνω στο μπαλκόνι, ο Σούζα ανησυχούσε μήπως η προσέγγισή του τρομάξει το παιδί. «Τον κοιτούσα επίμονα για να τον κρατήσω ήρεμο και να μην κουνηθεί», ανέφερε. «Η απόσταση ήταν μικρή, αλλά φάνηκε τόσο μεγάλη».

Ξέσπασε σε χειροκροτήματα το πλήθος

Το βίντεο δείχνει τον Σούζα να προσεγγίζει ήρεμα το παιδί, να το πιάνει απαλά από την μπλούζα και να το οδηγεί με ασφάλεια πίσω από τα κάγκελα. Μόλις ολοκληρώθηκε η διάσωση, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ανακούφιση.

Οι γονείς του παιδιού, που ήταν σοκαρισμένοι, ευχαρίστησαν τον Σούζα, εξηγώντας ότι είχαν αποκοιμηθεί όταν το παιδί κατάφερε να ανοίξει το παράθυρο και να βγει έξω σε λίγα δευτερόλεπτα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που το παιδί είναι ασφαλές», είπε ο Σούζα.

Την Πέμπτη, ένας αξιωματούχος του δήμου του Αλικάντε ενημέρωσε τον Σούζα ότι ο δήμος σχεδιάζει να αναγνωρίσει την γενναιότητά του σε μια τελετή βράβευσης τον Νοέμβριο. «Ρίσκαρες τη ζωή σου για να σώσεις αυτή ενός παιδιού», του είπε ο δημοτικός σύμβουλος Χούλιο Καλέρο, χαρακτηρίζοντας την παρέμβασή του ως «ηρωική πράξη ανεκτίμητης αξίας».

Ο Σούζα, που ζει στην Ισπανία εδώ και εννέα χρόνια, δήλωσε ότι παρά τις εμπειρίες ρατσισμού που έχει αντιμετωπίσει, δεν θα δίσταζε να πράξει το ίδιο αν χρειαζόταν ξανά. «Είμαι και εγώ γονέας, οπότε το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μην πάθει τίποτα κακό το παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Only in

Οι ίντριγκες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τους «87» και τους 8 «κρυπτόμενους», κούρασαν τον κόσμο

Το γάντι του Πολάκη στον Κασσελάκη για την ηγεσία, ο «ανταρτοπόλεμος» των προσκείμενων στον Τσίπρα κι ένας ΣΥΡΙΖΑ που έχει κουράσει την κοινωνία με την συνεχιζόμενη εσωστρέφειά του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024