Οι αρχές της Μαλαισίας προσπαθούν να εντοπίσουν μια γυναίκα που βρέθηκε στο κενό σε βάθος οκτώ μέτρων όταν υποχώρησε ξαφνικά το έδαφος κάτω από τα πόδια της, σε πολυσύχναστο δρόμο στην Κουάλα Λουμπούρ.

Όπως αναφέρει το BBC επικαλούμενο δηλώσεις της τοπικής αστυνομίας, η 48χρονη – ινδή υπήκοος κατά πληροφορίες – καθόταν σε ένα παγκάκι στην άκρη του δρόμου.

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο αλλά και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να κατέβουν στην μεγάλη τρύπα που έχει δημιουργηθεί.

Τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν την άτυχη γυναίκα

Άλλοι με σκάλες και άλλοι με σκαπτικά μηχανήματα κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανοίξουν δίοδο προς την παγιδευμένη γυναίκα, παρ’ όλα αυτά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα ίχνος της.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Κουάλα Λουμπούρ δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε στις 08:22 τοπική ώρα και άμεσα 15 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο. «Η ειδική ομάδα διάσωσης της Μαλαισίας (STORM) και η μονάδα K9 βρίσκονται στο σημείο», δήλωσε στα τοπικά μέσα ο διοικητής της επιχείρησης.

Δεκάδες άτομα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης

Ενενήντα άτομα από διάφορες άλλες υπηρεσίες παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

«Θα εξετάσουμε υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και θα λάβουμε καταθέσεις από μάρτυρες για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το τι συνέβη», δήλωσε.

Ο φόβος των sinkholes

Τέτοιες τρύπες (sinkholes) σχηματίζονται γενικά όταν το υπόγειο νερό διαλύει το πέτρωμα στην επιφάνεια. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γεωλόγοι λένε ότι είναι αρκετά συχνές. Οι τραυματισμοί ανθρώπων, ωστόσο, είναι πολύ σπάνιοι.

Μια από τις χειρότερες σχετικά πρόσφατες καταστροφές από ξαφνική κατάρρευση εδάφους συνέβη στον Καναδά το 2010. Τετραμελής οικογένεια στο Μόντρεαλ ξεκληρίστηκε όταν υποχώρησε το έδαφος και «κατάπιε» ολόκληρο το σπίτι στο οποίο βρίσκονταν.

Η μεγαλύτερη τέτοια τρύπα στον κόσμο είναι η Xiaoxhai Tiankeng στη νοτιοδυτική Κίνα. Έχει βάθος 660 μέτρα και οι ερευνητές πιστεύουν ότι σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 128.000 χρόνια.