Η γηραιότερη γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε το μεγάλο της μυστικό, που τη βοήθησε να ζήσει πολύ.

Η Έθελ γιόρτασε αυτή την εβδομάδα τα 115α γενέθλιά της.

Δεύτερη μικρότερη από οκτώ παιδιά, η Έθελ γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1909 στο Hampshire του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το BBC .

Το μεγάλο της μυστικό

Το 1933 γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της Norman Caterham σε ένα δείπνο.

Εκείνος αντισυνταγματάρχης στο Βασιλικό Σώμα Πληρωμών του Στρατού.  Έγινα ζευγάρι και μετακόμιζαν σε διάφορες περιοχές του εξωτερικού λόγω της εργασίας του συζύγου της, όπως το Χονγκ Κονγκ και το Γιβραλτάρ, όπου και ξεκίνησαν την οικογένειά τους, ενώ τελικά επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να μεγαλώσουν τα δύο κορίτσια τους.

Η Έθελ είχε επίσης μια αδελφή που έζησε 104 χρόνια και αποκάλυψε πώς κατάφερε να φτάσει τα 115 χωρίς πρόβλημα.

Εξήγησε ότι το μυστικό της ήταν απλά «δεν διαφωνώ ποτέ με κανέναν, ακούω και κάνω ό,τι μου αρέσει».

«Ο κήπος της Έθελ»

Η γυναίκα γιόρτασε τα γενέθλιά της στο γηροκομείο Hallmark Lakeview στο Lightwater του Surrey στις 21 Αυγούστου, με μπαλόνια, τούρτα και εμφάνιση του δημάρχου του Surrey Heath, Sarbie Kang.

Το γηροκομείο μετονόμασε στη συνέχεια ένα τμήμα του κήπου προς τιμήν της Έθελ.

Μετά το συναισθηματικό αφιέρωμα, ο γενικός διευθυντής του οίκου, Inder Hanzra, δήλωσε: «Η Έθλε έζησε μια απίστευτη ζωή και έχουμε το προνόμιο να μοιραστούμε μαζί της αυτή τη σημαντική στιγμή. Για να σηματοδοτήσει το ιδιαίτερο ορόσημο της Έθελ, η ομάδα ανανέωσε μια περιοχή του κήπου και τη μετονόμασε σε «Κήπο της Έθελ».

«Δεν υπάρχει τίποτα που να απολαμβάνει περισσότεροίδια η γυναίκα από το να κάθεται στη λιακάδα και να ακούει τα πουλιά.

Η ίδια η 115χρονη δήλωσε αργότερα: «Δεν ξέρω γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία. Πέρασα μια υπέροχη μέρα και νιώθω πολύ ευγνώμων στο γηροκομείο που έδωσε το όνομά μου στον κήπο».