Ουκρανία: Το Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι κατέστρεψε ρωσικό οχηματαγωγό σε επίθεση
Το οχηματαγωγό που χτύπησε η Ουκρανία μετέφερε 30 δεξαμενές καυσίμων
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- Μητέρα παιδιού ΑμεΑ διανύει καθημερινά 70 χιλιόμετρα - Το κοντινότερο σχολείο δεν έχει υποδομές
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
- Τα ζώδια σήμερα: Το μάτι μου με κοίταγε
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα οχηματαγωγό στο ρωσικό λιμάνι Καφκάζ, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά καυσίμων και όπλων στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία.
Η πυρκαγιά στο οχηματαγωγό δεν έχει σβήσει ακόμη
Οι τοπικές αρχές είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι έχει ξεσπάσει φωτιά μετά την ουκρανική επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Πέμπτη εναντίον της νότιας ρωσικής περιφέρειας Κρασνοντάρ. Όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο TASS, η πυρκαγιά στο λιμάνι δεν έχει κατασβεστεί ακόμη.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
❗️The Ukrainian Armed Forces have officially confirmed the destruction of a Russian ferry in the port of «Kavkaz» in the Russian Krasnodar Territory
The spokesman for the Ukrainian Navy, Dmitry Pletenchuk, reported that this ferry was one of the most important links in the chain… pic.twitter.com/9CFB7S3BKn
— NEXTA (@nexta_tv) August 23, 2024
«Ακόμη ένας αναμφισβήτητα στρατιωτικός στόχος καταστράφηκε. Χρησιμοποιούνταν για να παρέχει καύσιμα στους εισβολείς. Το οχηματαγωγό βυθίστηκε και αυτό το λιμάνι (το Καφκάζ) δεν μπορεί να λειτουργήσει μέχρι να απομακρυνθεί», δήλωσε ο Ντμίτρο Πλετεντσούκ εκπρόσωπος του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.
Το οχηματαγωγό μετέφερε 30 δεξαμενές καυσίμων, επεσήμανε χθες ο Φιόντορ Μπαμπενκόφ επικεφαλής της περιοχής Τεμριούκ, όπου βρίσκεται το λιμάνι. Το φέρι υπέστη σοβαρές ζημιές λόγω της επίθεσης και τελικά βυθίστηκε.
Το λιμάνι Καφκάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα που διαθέτει η Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Μέσω του λιμανιού διακινούνται πλοία που χρησιμοποιούνται τόσο για εξαγωγές όσο και για προμήθειες καυσίμων στην Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις