Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση

Πακιστάν: Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση

Τα δύο οχήματα της αστυνομίας κινούνταν στην περιοχή Ραχίμ Γιαρ Χαν, της επαρχίας Παντζάμπ του Πακιστάν, όταν δέχθηκαν την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης.

Μια συμμορία επιτέθηκε την Πέμπτη με εκτοξευτήρες ρουκετών σε αυτοκίνητα της αστυνομίας στο κεντροανατολικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 αστυνομικούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα δύο οχήματα της αστυνομίας κινούνταν στην περιοχή Ραχίμ Γιαρ Χαν της επαρχίας Παντζάμπ όταν δέχθηκαν την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης.

«Οι ληστές επιτέθηκαν στα οχήματα με εκτοξευτήρες ρουκετών αφότου ένα από τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής χάλασε», ανακοινώθηκε από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή της Παντζάμπ. «Τουλάχιστον 11 αστυνομικοί έπεσαν μάρτυρες στην επίθεση, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση και διέταξε την ανάληψη «άμεσης δράσης» κατά των δραστών, ανακοινώθηκε από το γραφείο του

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επίσης είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατο 11 αστυνομικών.

Εδώ και δεκαετίες, συμμορίες εγκληματιών αναπτύσσουν οργανωμένα δράση στις παραποτάμιες συνοριακές περιοχές των επαρχιών Σιντ και Παντζάμπ, όπου επιδίδονται κυρίως σε απαγωγές με σκοπό τα λύτρα.

Πακιστάν: Η επανεμφάνιση των συμμοριών

Ο στρατός εξαπέλυσε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον τους στη Σιντ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά οι εγκληματικές συμμορίες εμφανίστηκαν ξανά καθώς οι διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν να διατηρήσουν τη δημόσια τάξη στην επαρχία.

Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση και διέταξε την ανάληψη «άμεσης δράσης» κατά των δραστών, ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο «μανιφέστο» των «87» κατά της ηγεσίας – Αποχώρηση από ΠΓ με αιχμές

Κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη πως ενώ η Πολιτική Γραμματεία είχε ως θέμα το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμία πρόταση του προέδρου, ενώ άφησαν αιχμές για τη βουλευτική έδρα Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024