Όλοι οι φρουροί που κρατούνταν όμηροι από κρατούμενους σε φυλακή στην περιφέρεια Βόλγκογκραντ της Ρωσίας έχουν απελευθερωθεί, ανέφερε το κανάλι Baza στο Telegram, που έχει στενές σχέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι τέσσερις τρομοκράτες εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από μέλη της Ρωσικής Φρουράς.

Αυτοί είναι οι τρομοκράτες του ISIS που εξαπέλυσαν επίθεση εντός των φυλακών του Βόλγκογκραντ όπου κρατούνταν

Θυμίζεται ότι κρατούμενοι, νωρίτερα σήμερα, έπιασαν σωφρονιστικούς υπαλλήλους ως ομήρους σε μια φυλακή στη περιφέρεια του Βόλγκογκραντ στη Ρωσία όπου κρατούνταν για υποθέσεις ναρκωτικών. Από την επίθεση τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού της φυλακής σκοτώθηκε, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μιας πειθαρχικής επιτροπής, κατάδικοι συνέλαβαν ομήρους μέλη του προσωπικού του σωφρονιστικού καταστήματος», ανέφερε σε ανακοίνωση η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οπλισμένοι και κραδαίνοντας μαχαίρια – Δείτε βίντεο

Οι κρατούμενοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και δήλωσαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όταν εξαπέλυσαν την επίθεση σε φρουρούς στη συγκεκριμένη σωφρονιστική αποικία, στα νοτιοδυτικά της χώρας, πιάνοντας πολλούς ομήρους.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, δείχνει τουλάχιστον τρεις δράστες να κραδαίνουν τα μαχαίρια και να στέκονται πάνω από τραυματίες ή νεκρούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών, που κείτονται σε μια λίμνη αίματος.


Η φυλακή στην πόλη Σουροβίκινο θεωρείται σωφρονιστική αποικία «αυστηρού καθεστώτος» με χωρητικότητα έως και 1.241 ανδρών κρατουμένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της σωφρονιστικής υπηρεσίας.