Η Ρωσία πιστεύει πως οι ΗΠΑ κάποια στιγμή θα άρουν όλους τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στην Ουκρανία σχετικά με τη χρήση των όπλων που της παρέχουν, δήλωσε ο Ανατόλι Αντόνοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Η Ρωσία έχει αναφερθεί ξανά σε αυτή την πιθανότητα

«Η σημερινή κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν κάποιος που δίνει το ένα του χέρι για χειραψία και κρατά μαχαίρι πίσω από την πλάτη του με το άλλο», σχολίασε ο Αντόνοφ χαρακτηρίζοντας «παρακίνηση» την πρόσφατη ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι το Κίεβο δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πλήττει στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

«Ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο για την άρση κάποια στιγμή όλων των ισχυόντων περιορισμών, χωρίς πολλή σκέψη», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας μεγαλύτερης των 50 δισεκ. δολαρίων από την αρχή του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022. Όμως μέχρι στιγμής έχουν θέσει ως όρο τη χρήση των όπλων αυτών μέσα στο ουκρανικό έδαφος ή σε αμυντικές διασυνοριακές επιχειρήσεις.

Ουκρανός στρατιώτης βάλλει κατά ρωσικών θέσεων.

«Εχθρική» πολιτική

Ο Αντόνοφ σημείωσε ότι ένας σοβαρός διάλογος με τις ΗΠΑ θα καταστεί δυνατός μόνο αν η Ουάσινγκτον αλλάξει την «εχθρική» της πολιτική έναντι της Μόσχας, κάτι στο οποίο περιλαμβάνεται η στήριξή της προς την Ουκρανία και η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Αμερικανού ομολόγου του Άντονι Μπλίνκεν μοιάζει απίθανο να πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο Αντόνοφ υπογράμμισε εξάλλου ότι η Μόσχα δεν προτίθεται να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ