Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Σε 133.000 φτάνουν οι εκτοπισμένοι του Κουρσκ λόγω της ουκρανικής επίθεσης – Η εντολή Πούτιν

Ρωσία: Σε 133.000 φτάνουν οι εκτοπισμένοι του Κουρσκ λόγω της ουκρανικής επίθεσης – Η εντολή Πούτιν

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κατάσταση στο Κουρσκ, έγινε σαφές ότι ο Πούτιν δεν αναμένει πως τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκδιωχθούν σύντομα από το ρωσικό έδαφος.

Περίπου 133.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες Πέμπτη.

Απομένουν σχεδόν 20.000 άνθρωποι σε οκτώ περιοχές όπου διατάχθηκε από τις αρχές εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον κ. Σμίρνοφ.

Η εντολή Πούτιν

«Σας προτρέπω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κατάσταση στο Κουρσκ, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σαφές ότι ο αρχηγός του κράτους δεν αναμένει πως τα ουκρανικά στρατεύματα θα εκδιωχθούν σύντομα από το ρωσικό έδαφος.

Ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ ανέφερε πως μαθητές 114 σχολείων της παραμεθόριας περιφέρειας θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω διαδικτύου από την 2η Σεπτεμβρίου. Άλλοι θα πάνε στα σχολεία των περιοχών όπου έχουν καταφύγει, ή θα αρχίσουν μαθήματα σε κατασκηνώσεις.

Ο Πούτιν ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά

Καπνός υψώνεται από τις εκρήξεις κατά τη διάρκεια ουκρανικής επίθεσης σε ρωσικό φυλάκιο διοίκησης διμοιρίας, στο Glushkovsky, στην περιοχή Κουρσκ. Η εικόνα προέρχεται από βίντεο που κυκλοφόρησε στις 22 Αυγούστου 2024.

Ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Σούμι

Στο μεταξύ, ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν αιτία να σκοτωθούν την Πέμπτη (22/8) δύο άμαχοι και να τραυματιστεί ένας τρίτος στην Ουκρανία, στην περιφέρεια Σούμι, στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση.

Η περιφέρεια Σούμι γειτνιάζει με την ρωσική περιφέρεια Κουρσκ.

Παράλληλα, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας ανακοίνωσε απόψε ότι σε ρωσική επίθεση σκοτώθηκε ένας 56χρονος άνδρας και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα 15χρονο αγόρι, ενώ πολυκατοικίες υπέστησαν επίσης ζημιές από το ρωσικό πλήγμα στο χωριό Μποχοντούχιβ, σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης την Πέμπτη στο ρωσικό λιμάνι Καφκάζ στην νότια περιοχή του Κρασνοντάρ μετά από μια ουκρανική επίθεση σε οχηματαγωγό που ήταν φορτωμένο με δεξαμενές καυσίμων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το οχηματαγωγό το οποίο μετέφερε 30 δεξαμενές καυσίμων, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της περιοχής Τεμριούκ Φιόντορ Μπαμπενκόφ, υπέστη σημαντικές ζημιές και τελικά βυθίστηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, dpa, Reuters

Only in

Ο σκύλος που καταπίνει λαίμαργα το φαγητό του χρειάζεται την προσοχή σας

Ένας σκύλος που τρώει με βουλιμία, μπορεί να το κάνει επειδή η τροφή του είναι εύγευστη. Αλλά υπάρχει και η περίπτωση, η πράξη του αυτή να φανερώνει και άλλα πράγματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024