Ιταλοί δύτες βρήκαν το πτώμα του τελευταίου αγνοούμενου, της κόρης του Μάικ Λιντς, μετά τη βύθιση του Bayesian στα ανοικτά της Σικελίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγή, η σορός της 18χρονης Χάνα Λιντς βρέθηκε στο εσωτερικό του σκάφους.

Εικάζεται ότι η Χάνα είχε βγει έξω και ότι βρισκόταν σε κάποιο άλλο σημείο του σκάφους όταν χτύπησε ο υδροστρόβιλος.

Αύριο η συνέντευξη από τους Εισαγγελείς για το ναυάγιο

Εντολή για έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έλαβαν οι ιταλικές Αρχές για το τραγικό ναυάγιο που κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Αμπρότζιο Καρτόζιο, ερευνά γιατί το πολυτελές σκάφος ανετράπη κοντά στο λιμάνι του Πορτιτσέλο λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αύριο, Σάββατο (24.08.24) οι Εισαγγελείς θα δώσουν συνέντευξη, όπως μεταδίδει το Sky News.

Τι ψάχνουν οι ερευνητές για το ναυάγιο

Οι ερευνητές εξετάζουν τα αδικήματα της πρόκλησης «ναυαγίου, πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και τραυματισμών» κατά «αγνώστων προσώπων», όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σύμφωνα με το Ansa, η υπόθεση στην οποία εστιάζουν οι ερευνητές είναι ακριβώς αυτή της υποτιθέμενης αλυσίδας ανθρώπινων λαθών που θα προκαλούσαν τη βύθιση του γιοτ. H καρίνα, μερικώς ανυψωμένη, θα μπορούσε να έχει καθοριστικό ρόλο στη χαμηλότερη ευστάθεια του κύτους, μαζί με κάποια ανοιχτά φινιστρίνια που θα είχαν πάρει μεγάλη μάζα νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, ευνοώντας την ταχεία βύθιση του ιστιοφόρου.

Κι επίσης, οι μηχανές έσβησαν καθώς και η αστοχία του συστήματος που σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να σφραγίζει τις καταπακτές και τις προσβάσεις στο εσωτερικό.

Οι ερευνητές εξετάζουν επίσης βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη νύχτα της καταιγίδας και δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Εξετάζουν κάμερες ασφαλείας

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Palermo Today δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς τη θάλασσα στην περιοχή.

Η Εισαγγελία εξετάζει επίσης τις ενέργειες και τις αποφάσεις του καπετάνιου του Bayesian, James Cutfield, 51 ετών, και του Matthew Griffith, 22 ετών, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος αξιωματικός, σύμφωνα με το Palermo Today.

Ο καπετάνιος εξετάστηκε «επί μακρόν» για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.

Ο εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει σύντομα τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στις σορούς που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής.