Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πλούτος: Πόσα χρήματα χρειάζεται κανείς για να θεωρείται πλούσιος

Πλούτος: Πόσα χρήματα χρειάζεται κανείς για να θεωρείται πλούσιος

Αρκετά παραπάνω απ’ ότι πέρυσι

Όλοι θα θέλαμε να είμαστε πλούσιοι, αλλά για τον καθένα ο ορισμός αυτής της έννοιας διαφέρει, ακόμη και μέσα στην ίδια κοινωνία.

Ταυτόχρονα, οι τιμές πάντα ανεβαίνουν. Οι τιμές των κατοικιών είναι υψηλότερες. Οι μετοχές αποτιμώνται υψηλότερα. Και το ίδιο και το άθροισμα περιουσίας που πιστεύουν οι Αμερικανοί ότι χρειάζονται για να αισθάνονται πλούσιοι.

Οι Αμερικανοί, πλέον, πιστεύουν κατά μέσο όρο ότι χρειάζεται καθαρή περιουσία 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για να θεωρηθούν πλούσιοι το 2024, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ετήσιας έρευνας που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (20 Αυγούστου). Αυτό είναι ένα άλμα 14% από πέρυσι, όταν η έρευνα Charles Schwab Modern Wealth διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί πίστευαν ότι χρειάζονταν 2,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να είναι πλούσιοι.

«Η έννοια του πλούτου συνδυάζει αριθμούς και συναισθήματα», δήλωσε στο Bloomberg ο Rob Williams, διευθύνων σύμβουλος οικονομικού σχεδιασμού στην Charles Schwab.

«Το άλμα από 2,2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 2,5 εκατομμύρια δολάρια δείχνει και τις δύο πλευρές, καθώς και ότι το κόστος ζωής αυξάνεται, όπως νιώθουν, πιθανότατα, οι περισσότεροι Αμερικανοί τροφοδοτώντας περισσότερο τα συναισθήματα για το τι χρειάζεται για να είσαι πλούσιος».

Ποιοι ανεβάζουν τον πήχη

Οι έφηβοι ανέφεραν ότι το να είσαι πλούσιος απαιτεί 2,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι millennials το προσδιορίζουν στα 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, λίγο περισσότεροι από έναν στους πέντε Αμερικανούς δήλωσε ότι ήταν «σε καλό δρόμο» να είναι πλούσιος και το ένας στους δέκα ότι είναι ήδη πλούσιος.

Όταν ρωτήθηκαν ποια μέση καθαρή αξία θα χρειαστείτε για να θεωρηθείτε «οικονομικά άνετος», οι Αμερικανοί απάντησαν 778.000 δολάρια ΗΠΑ – μια μεγάλη πτώση από τα αποτελέσματα του περασμένου έτους και στο ίδιο επίπεδο με τα αποτελέσματα του 2022. Καθώς ο πληθωρισμός παρέμεινε υψηλός το 2023, ο αριθμός εκείνη την χρονιά αυξήθηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, την υψηλότερη ένδειξη από την έναρξη της έρευνας το 2017.

Τα μέλη της Gen X, πολλά από τα οποία τώρα υποστηρίζουν παιδιά και ηλικιωμένους γονείς, ανέφεραν την υψηλότερη μέση καθαρή αξία που απαιτείται για να νιώθουν άνετα, στα 873.000 δολάρια ΗΠΑ. Αυτό είναι 12% υψηλότερο από την απάντηση των boomers και 20% πάνω από την εκτίμηση των millennials. Η διαδικτυακή έρευνα της Logica Research χρησιμοποίησε ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 Αμερικανών μεταξύ 21 και 75 ετών τον Μάρτιο.

Only in

Πληροφορίες και διαψεύσεις για χρήση… αντιπυρός από Πυροσβεστική στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής

Αναφορές ότι άνδρες της πυροσβεστικής έβαλαν σκόπιμη φωτιά στην περιοχή του Διονύσου που επιδείνωσε την κατάσταση. Κατηγορηματική διάψευση  ανωτάτων στελεχών της Πυροσβεστικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024