Σάββατο 24 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει με τα προϊόντα περιποίησης νυχιών

Τι συμβαίνει με τα προϊόντα περιποίησης νυχιών

Ενισχυμένη από το TikTok, η αγορά nail art βιώνει μια πρωτοφανή ανάπτυξη το 2024 – Αγώνας για τα μερίδια από την πίτα των 24 δισ.

Πολύ μακριά από τις καθιερωμένες τάσεις ομορφιάς και τα στιλ μανικιούρ «blueberry milk» και «clean girl» που κυριάρχησαν στο TikTok πέρυσι, τα νύχια του 2024 γίνονται μεγαλύτερα, μια μακριά, πιο παράξενα – και κυρίως, πολύ πιο κερδοφόρα για τις μάρκες, αποτελώντας έναν κλάδο δραστηριοποίησης που επιδεικνύει τρομερή δυναμική.

Ενδεικτικά, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς των προϊόντων περιποίησης νυχιών αποτιμήθηκε σε 23,41 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ενώ η αγορά των ινστιτούτων νυχιών αναμένεται να φτάσει τα 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2032. Η Spherical Insights προβλέπει επίσης ότι η παγκόσμια αγορά τεχνητών νυχιών θα φτάσει τα 2,54 δισ. δολάρια μέχρι το 2033.

Η τέχνη των νυχιών δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο αποτελεί έναν τομέα που έχει γνωρίσει μια δημιουργική αναγέννηση τα τελευταία χρόνια. Οι πελάτες σήμερα ζητούν δημιουργίες με «νύχια γάτας» έως μανικιούρ με «τρύπες», ενώ τα τρισδιάστατα σχέδια είναι επίσης τάση (οι αναζητήσεις «3D nails» στο Pinterest έχουν αυξηθεί κατά 35% από τον Ιούνιο).

Τα οπτικά ευχάριστα σχέδια βρίσκουν δημοτικότητα στις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το περιεχόμενο nail art αποδίδει εξαιρετικά καλά. Στο Instagram, το TikTok και το κινεζικό Xiaohongshu, το στοίχημα για influencers, ινστιτούτα και μάρκες γίνεται όλο και μεγαλύτερο, καθώς τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι αυτοδίδακτοι δημιουργοί ανταγωνίζονται για το περίφημο virality.

Κοιτάζοντας ανατολικά

Καθώς η αγορά εξελίσσεται, οι δημιουργοί αναζητούν νέες πηγές έμπνευσης στην Ασία. Σύμφωνα με την Jing Daily, τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε μια εκθετική αύξηση των παγκόσμιων τεχνικών που χρησιμοποιούν τζελ μανικιούρ με ιαπωνικό στιλ, μια πρακτική που συνήθως περιλαμβάνει διαφορετικές τεχνικές, σχέδια και στυλ.

Η ιαπωνική αισθητική τζελ, γνωστή για τις πιο ανθεκτικές φόρμουλες και το «ζελεδάτο» φινίρισμα, έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα μεταξύ των δυτικών καταναλωτών, με διεθνή κομμωτήρια όπως το Akiko Nails στο Lower East Side της Νέας Υόρκης να ειδικεύονται πλέον σε προσαρμοσμένα σχέδια ιαπωνικού τύπου.

Η τάση έχει επίσης ενισχύσει τις επιχειρήσεις των τοπικών καλλιτεχνών νυχιών στην Ιαπωνία. Δεν είναι τυχαίο που τους τελευταίους μήνες, το TikTok έχει δει μια αύξηση του περιεχομένου που σχετίζεται με τους τουρίστες που συρρέουν στα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα της χώρας.

Παρομοίως στην Κίνα, η έκρηξη της τέχνης των νυχιών έχει οδηγήσει σε προκρατήσεις στις αντίστοιχες επιχειρήσεις μήνες πριν. Σε απάντηση, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί αυξάνουν τις τιμές τους, ενώ προτείνουν μια σειρά από πολύπλοκες τεχνικές όπως η διαβαθμισμένη σκίαση, το ανάγλυφο και η χρήση πολύτιμων υλικών που φτάνπουν να κοστίζουν έως και 10.000 RMB (1.400 δολάρια).

Οι αναλυτές βλέπουν την παγκόσμια αγορά τεχνητών νυχιών να ξεπερνάει τα 2,54 δισ. δολάρια μέχρι το 2033. Ενώ και η παγκόσμια αγορά των προϊόντων περιποίησης νυχιών αποτιμήθηκε σε 23,41 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Νύχια, μηνύματα και branding

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διασημότητες και οι influencers είναι εκείνεοι που ενισχύουν την πολιτιστική σημασία της τέχνης των νυχιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο σχεδιαστής Marc Jacobs που έχει γεμίσει τον λογαριασμό του στο Instagram με αναρτήσεις αφιερωμένες στα XL, τετράγωνα ακρυλικά του νύχια. Αν και συχνά κυριαρχείται από τις γυναίκες, τα τελευταία χρόνια, οι άνδρες έσπευσαν να αγκαλιάσουν το βερνίκι νυχιών και το nail art, συμπεριλαμβανομένων των Harry Styles, A$AP Rocky, Paul Klein και Brooklyn Beckham.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα νύχια της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας στίβου Sha’Carri Richardson βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο. Ένα σετ με πολύτιμους λίθους που φόρεσε η αθλήτρια στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρων γυναικών (όπου κέρδισε το χρυσό), έφερε την χαρακτηριστική φράση της Ρίτσαρντσον «Δεν γύρισα πίσω, είμαι καλύτερη».

Κέρδη παντού

Τα kits περιποίησης νυχιών και μανικιούρ για το σπίτι έχουν κερδίσει έδαφος από τότε που τα κομμωτήρια έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μετατρέποντας την viral τάση σε mainstream δημοφιλή κατηγορία προϊόντων.

Στις δυτικές αγορές, γίγαντες της γρήγορης μόδας, όπως η κινεζική Shein και η Temu, προσφέρουν φθηνά πετράδια, αυτοκόλλητα και κιτ που τροφοδοτούν την έκρηξη της τέχνης των νυχιών. Αυτές οι φθηνότερες επιλογές επιτρέπουν στους καταναλωτές να δημιουργήσουν περίτεχνα, επαγγελματικά αποτελέσματα με χαμηλό κόστος.

Πηγή: ΟΤ

Only in

Αποκάλυψη in: Εντοπίσθηκαν Ρώσοι ένοπλοι της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner στην Γλυφάδα!

Εντοπισμός μετά από ατύχημα με εμπλοκή μοτοσικλέτας. Άγνωστος ποιος ήταν ο στόχος της παρουσίας τους στη χώρα μας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024